Algemeen

De nieuwste ontwikkeling op het gebied van kunstgras: C-shape!

leestijd 13413x bekeken
Geschreven door Arthur Voorhuis

Waar kunstgras vroeger verafschuwd werd om de onrealistische uitstraling, is het tegenwoordig juist nauwelijks meer van echt gras te onderscheiden. Dit komt door het aantal ontwikkelingen wat er op kunstgrasgebied heeft plaatsgevonden en nog steeds plaatsvindt, waardoor het telkens weer verbeterd wordt. De nieuwste ontwikkeling in de kunstgraswereld is C-shape. Wat C-shape precies is, leest u hieronder.

C-shape garen

C-shape garen is helemaal nieuw in de kunstgrasbranche. Dit kwalitatieve garen zorgt ervoor dat het gras direct overeind veert wanneer het wordt plat gelopen of plat gespeeld. Door C-shape garen neemt het kunstgras dus meteen weer de oorspronkelijke vorm aan. Hierdoor blijft het kunstgras altijd mooi en hoeft het niet meer opgeborsteld te worden. Dit in tegenstelling tot andere kunstgrasgaren.

C-shape kunstgras, ook perfect voor kinderen

Een ander voordeel van C-shape garen is dat het erg zacht aanvoelt. Dit maakt dat het prettig aanvoelt wanneer u er met blote voeten overheen loopt en voor kinderen en/of huisdieren die op het gras spelen. Of ze dus spelen, vallen of slidings maken, het is allemaal geen enkel probleem. C-shape garen is erg huidvriendelijk en het voelt bijna net zo zacht aan als een vloerbedekking in een slaapkamer.

De overige voordelen van C-shape kunstgras

C-shape kunstgras heeft nog veel meer voordelen. Zo heeft het kunstgras met C-shape garen een zeer natuurlijke uitstraling, waardoor het nauwelijks meer van echt gras te onderscheiden is. Deze natuurlijke uitstraling komt door het aantal kleuren garen dat wordt gebruikt. Bij C-shape kunstgras zijn dit standaard 2 of 4 kleuren. De meerkleurigheid zorgt ervoor dat het kunstgras niet van echt gras te onderscheiden is, aangezien echt gras ook nooit uit één kleur groen bestaat.

Daarnaast houdt C-shape kunstgras 20% minder warmte vast dan ander kunstgras, wat zorgt voor koel gras onder de voeten. Niets is lekkerder dan met blote voeten barbecueën de kunstgrasmat of spelen met de kinderen zonder dat u bang hoeft te zijn dat het gras te warm is. Daarnaast is C-shape garen twee keer zo sterk als ander kunstgras garen en is het UV bestendig.

Soorten C-shape kunstgras

In C-shape zijn er ook nog verschillende soorten kunstgras. Zo is er C-shape kunstgras in verschillende prijsklassen. Bijvoorbeeld  kunstgras Lounge C-shape is gemaakt van C-shape garen met de hoogste kwaliteit. De kunstgrasvezels zijn dik, stevig en het kunstgras bevat 4 kleuren, waardoor dit grastapijt niet meer van echt te onderscheiden is.

Ook in de C-shape variant is het aantal mogelijkheden dus enorm, waardoor u altijd wel een variant vindt die aansluit bij uw persoonlijke wensen.

Kunstgrasnet Kantoor Impressie