Algemeen

De voordelen van voetballen op kunstgras

leestijd 13106x bekeken
Geschreven door Arthur Voorhuis

“Balen! De voetbaltraining moet alweer afgelast worden vanwege het weer.” Dit hoor je regelmatig wanneer er op echt gras wordt gevoetbald, maar dat is nergens nodig! Voor voetballiefhebbers biedt een kunstgrasveld de mogelijkheid om op vrijwel elk gewenst moment de sport te beoefenen. Ben je benieuwd welke voordelen het voetballen op kunstgras met zich meebrengt? Wij hebben de vijf grootste voordelen voor het gebruik van kunstgras ten opzichte van echt gras binnen de voetbalsport voor je op een rij gezet.

1. Het hele jaar door groen

Er zijn verschillende voordelen en nadelen van kunstgras. Vooral als sportgras kent kunstgras een groot aantal voordelen. Kunstgras wordt dan ook regelmatig gebruikt voor sportvelden en dan met name voetbalvelden. Omdat sportvelden intensief gebruikt worden kan echt gras erg snel slijten, waardoor kale plekken ontstaan. Ook wil echt gras in de zomer zijn mooie groene kleur nog wel eens verruilen voor een uitgedroogd geel veld. Kunstgras blijft juist altijd mooi en is het heel sterk. Hierdoor kan het goed tegen intensief gebruik. Voor sportvelden wordt vaak ook een speciaal soort kunstgras gebruikt dat, dankzij het gebruik van een harde vezel, extra stevig is.

2. Strak speelveld

Bij voetbalvelden van echt gras komt het geregeld voor dat er verschillende molshopen liggen. Wij hebben niks tegen de blinde diertjes, maar op voetbalvelden zijn ze niet heel erg welkom. Ze kunnen namelijk voor flinke blessures zorgen. Met kunstgras heb je dit probleem niet en geniet je altijd van een vlak veld. Daarnaast is met kunstgrasmat altijd de perfecte lengte van de sprieten gegarandeerd. Fijn, want zo komt de snelheid van het spel niet in het geding. De bal wordt immers niet afgeremd door te lange grassprieten.

3. Onderhoud? Daar heb je geen kind aan!

Een heel groot voordeel van een kunstgrasveld is toch wel het onderhoud. In vergelijking met echt gras heeft grastapijt vrijwel geen onderhoud nodig. Dus zeg maar vaarwel tegen al die uren die je bezig was met grasmaaien. Ook het besproeien van het gras is verleden tijd! Het kunstgras hoef je, net zoals bij een kunstgras tuin, alleen zo nu en dan op te borstelen. Hoe vaak dit gedaan moet worden is afhankelijk van hoe intensief het veld wordt gebruikt.

4. Geen extreem vieze voetbaltenues meer

De mogelijkheid om op kunstgras te voetballen is voor alle ouders die de was van hun voetballende kinderen moeten doen fantastisch nieuws! Dit betekent namelijk dat ze niet meer hoeven te schrobben om die modder en groene grasvlekken uit de tenues te krijgen. Met kunstgras gooi je die voetbaltenues heel simpel zonder extra voorbehandeling in de wasmachine. Heerlijk toch!

Hoe kun je kunstgras het beste onderhouden?

5. Voetballen wanneer je maar wilt

Voor de fanatiekelingen onder ons is kunstgras een echte uitkomst. Je kan namelijk ondanks het weer vrijwel altijd het veld op. Ook met bijvoorbeeld regen voetbal je dus zonder probleem. Het veld wordt dan niet zoals bij echt gras vertrapt en er ontstaan geen kale plekken.

Vorst en rijp zijn ook geen probleem voor kunstgras. Het enige waar je rekening mee dient te houden is dat het voor de voetballers wat gladder kan zijn dat dat ze gewend zijn. Maar de kwaliteit van het veld vermindert niet! Geweldig toch?

Kunstgrasnet maakt voetballen in jouw eigen tuin mogelijk

Voor de liefhebbers van het spelletje bieden we sportgras (zonder korrels) voor in jouw tuin. Dit speciaal ontwikkelde kunstgras voldoet aan de hoogste veiligheidseisen. Wij gebruiken fijnere en hardere vezels die we vervolgens instrooien met zand, zodat deze ook bij intensief gebruik overeind blijven staan.

Ons sportgras is niet alleen gericht op intensief gebruik, maar ziet er door het gebruik van lange en fijne sprieten ook nog eens erg natuurlijk uit. Zo trappen de kids lekker een balletje op het stevige kunstgras of kunnen ze zelfs hun eigen voetbalcompetitie organiseren. Tegelijkertijd geniet jij van een mooie tuin met een groen grasveld!

De expert in kunstgras

Wil jij meer weten over kunstgras in jouw tuin? Neem vrijblijvend contact op met onze klantenservice, we vertellen graag meer over de mogelijkheden!

Kunstgrasnet Kantoor Impressie