Kunstgrasnet Kantoor Impressie
Algemeen

Een dakterras met een luxe uitstraling

leestijd 11461x bekeken
Kunstgrasnet Kantoor Impressie Geschreven door Arthur Voorhuis

Veel mensen denken dat een dakterras veel beperkter is qua mogelijkheden dan een tuin. En aan de ene kant is dat ook wel zo, maar aan de andere kant kunt u ook met een dakterras alle kanten op. Zo goed als elk dakterras is groot genoeg voor een gezellig zitgedeelte en sommigen zijn zelfs groot genoeg voor een eettafel. Maar wat het formaat van uw dakterras ook is: het creëren van die luxe uitstraling is altijd mogelijk. Onderstaande tips helpen u om uw dakterras net dat beetje extra te geven.

De vloer van uw dakterras

Voor de vloer van een dakterras zijn er veel mogelijkheden om een luxe uitstraling te creëren. Het soort vloer is afhankelijk van de uitstraling die u wenst. Is modern en strak gewenst? Dan is een tegelvloer de beste optie. Gaat u voor gemak en natuurlijk dan is een vlonder de juiste vloer. En wilt u, ondanks dat u geen tuin heeft, toch een groene ambiance creëren? Dan is kunstgras dé vloer voor uw dakterras.

Veel kunstgrassoorten zijn tegenwoordig niet meer van echt gras te onderscheiden en bovendien is het erg onderhoudsvriendelijk. Tegels en een vlonder worden groen en moeten gereinigd worden, terwijl u met kunstgras alleen nog maar van uw dakterras hoeft te genieten.

Op alle weersomstandigheden voorbereid

Ondanks de Nederlandse weersomstandigheden wit u natuurlijk altijd van uw dakterras kunnen genieten. U kunt ervoor kiezen om een heater of een waaier aan de muur te hangen, maar dit past uiteraard niet bij de luxe uitstraling waarnaar u op zoek bent. Kies in plaats daarvan dus voor een nette, staande warmtelamp. Windschermen kunnen zorgen voor een eventuele overlast van de wind of het vormen van een beschutte plek. Vooral windschermen met witte linnen doeken zorgen voor een prachtige, luxe uitstraling. En in plaats van een luifel is een prachtige parasol met een kwalitatief doek toch veel mooier? En dit kwalitatieve doek is waterbestendig, waardoor u bij de eerste regendruppels niet naar binnen hoeft.

Design meubilair

Bij een dakterras met luxe uitstraling hoort natuurlijk bijpassend meubilair. Een loungeset met hoekbank, lage tuintafel en zachte kussens, geven al direct een andere sfeer dan een bistrosetje of houten tuinbank. En wanneer u ook nog ruimte heeft voor een eettafel op uw dakterras, past een design hardhouten tafel met RVS afwerking hier het beste bij. Minder plek? Kies dan voor een stoere bartafel met bijpassende krukken.

De finishing touch

Kleed uw dakterras voor de finishing touch aan met mooie accessoires. Foto’s aan de muur of een fotowand speciaal voor buiten kunnen uw dakterras een persoonlijk karakter geven. Zachte loungekussens, mooie planten, kaarsen en sfeervolle lampen zijn natuurlijk onmisbaar, maar denk ook eens aan een mooi beeld, een grote vaas en lekkere zitzakken om in te loungen. De meest luxe uitstraling creëert u door lichte kleuren te gebruiken. Combineer wit en beigetinten eventueel met een paar kleuraccenten.