Touwrollen Kunstgras Productie
Algemeen

Een kindvriendelijke tuin met kunstgras

leestijd 11206x bekeken
Touwrollen Kunstgras Productie Geschreven door Arthur Voorhuis

De lucht klaart langzaam op en kinderen kunnen eindelijk weer lekker buiten spelen. Waar normaal gras in de achtertuin al na een paar zomerse speelpartijen plaatsmaakt voor dorre sprieten en kale plekken, blijft kunstgras hoe dan ook mooi. In deze blog ontdek je waarom kunstgras niet mag ontbreken in een kindvriendelijke tuin!

Het ideale zomergevoel met kunstgras

Het is het ideale zomergevoel: de kinderen spelen in de achtertuin en jij recht af en toe de zitting van je ligstoel om een oogje in het zeil te houden. Met kunstgras in je tuin lijkt deze periode zonder stress wel eeuwig te duren. Door de zachte vezels kunnen de kinderen zich haast geen pijn doen en jij hoeft je niet druk te maken over hoe je die grasvlekken uit hun kleren krijgt. Wij hebben verschillende soorten kunstgras die erg zacht zijn en daardoor zeer geschikt zijn voor kinderen. Twee voorbeelden hiervan zijn het kunstgras ‘Elegance’ en kunstgras ‘Lounge Plus’.

Kan een zwembad op kunstgras staan?

Wat is er op een hete zomerse dag in je achtertuin nu verfrissender dan een heerlijke plons in het zwembad? De kinderen leven zich uit in het water en ook jij springt er af en toe bij om even lekker af te koelen. Met kunstgras als ondergrond hoef je niet langer grassprieten uit het water te vissen en je gazon is achteraf geen gigantische modderpoel. En als je aan het eind van de zomer het zwembad weer opruimt, veeg je simpelweg de sprieten weer in het gareel. Het gazon is dan weer in perfecte staat.

Kunstgras rondom een trampoline

Als je kinderen graag een trampoline in de achtertuin willen dan is dat met kunstgras geen enkel probleem. Het is zelfs mogelijk om de trampoline in te graven. Dat ziet er niet alleen mooier uit, maar het zorgt ook voor een stukje veiligheid. De kinderen kunnen er tenslotte niet afvallen. Je tuin helemaal kindvriendelijk maken? Leg rondom de trampoline een kunstgras valdemping. Zo verlopen ook de afsprongen soepel!

Is kunstgras veilig voor kinderen?

Al onze kunstgrassoorten zijn getest op schadelijke stoffen en er zitten geen losse onderdelen aan die kinderen in hun mond kunnen stoppen. Het kunstgras is daarbij net zo veilig voor kinderen bevonden als speelgoed. Daarnaast is het ook nog eens brandveilig. De egale en zachte vezels zorgen tot slot voor een perfecte demping bij een valpartij, waardoor het aantal tranen tot een minimum beperkt blijft!

Kunstgras droogt razendsnel

Als de rest van de kinderen na een regenbui nog binnen achter de spelcomputer zitten, rennen die van jou alweer buiten rond. Kunstgras droogt namelijk razendsnel door zijn efficiënte waterafvoer. Zeker als de zon schijnt! Dat geeft papa en mama even de gelegenheid om de boel binnen weer op orde te brengen.

Maak je tuin kindvriendelijk!

Ook voor de kinderen zelf is kunstgras ideaal. De mogelijkheden lijken eindeloos. Kinderen kunnen heerlijk ravotten en het gras kan prima tegen een stootje. Een trampoline ingraven, een schommel plaatsen of zelfs een voetbalveld in de tuin: opeens kan (bijna) alles!

Wil jij de zomer ook zonder zorgen tegemoet gaan? Plan vrijblijvend een afspraak in met een van onze specialisten. Zij kunnen de verschillende soorten kunstgras aan jou en de kinderen laten zien en voelen!

Kunstgrasnet Klantenservice Medewerker