Algemeen

Een moderne tuin met kunstgras

leestijd 12908x bekeken
Geschreven door Arthur Voorhuis

Wanneer je aan een moderne, strakke tuin denkt, denk je misschien niet meteen aan kunstgras. Maar kunstgras is trendy en wordt dan ook regelmatig in een modern tuinontwerp verwerkt. In deze blog leggen we je uit waarom kunstgras juist zeer geschikt is voor een moderne tuin en waarom je het dus zeker niet achterwegen moet laten in je nieuwe tuin.

Waarom kunstgras in je moderne tuin?

Een moderne tuin wordt gekenmerkt door strakke lijnen, stenen, tegels en grijstinten. Waarbij er vaak enkel met moderne bloembakken, waterpartijen en tuinmeubels gedecoreerd wordt. Toch zie je steeds vaker kunstgras in een moderne tuin verschijnen. Je kunt immers van strakke lijnen houden en toch één of meerdere stukken gras in je tuin leggen.

Gegarandeerd strakke lijnen in je tuin

Het voordeel van een kunstgras tuin ten op zicht van echt gras is dat de lijnen bij kunstgras hetzelfde blijven. Echt gras vraagt veel onderhoud en vorst, droogte of zware objecten zoals een zwembadje, kunnen je grasveld aantasten waardoor de lijnen verdwijnen. Hier hoef je je bij kunstgras geen zorgen om te maken. Al deze factoren zullen je kunstgras niet aantasten waardoor het er hetzelfde uit blijft zien.

Contrast en kleur in je tuin

Naast de functionaliteit van kunstgras zijn gras en grasachtige planten natuurlijk ook ideaal om kleur en contrast in je tuin aan te brengen. Doordat gras en grasachtige planten geen bloemen krijgen, doen ze gegarandeerd geen afbreuk aan de moderne uitstraling. Zelfs wanneer groen in de tuin niets voor jou is, kun je nog van kunstgras gebruik maken om kleur in je tuin aan te brengen. Bij Kunstgrasnet bieden we namelijk ook lila, pink, turquoise en limekleurig kunstgras aan. Wil je liever geen trendy kleur maar wel de textuur van kunstgras? Ook dan kun je bij ons terecht. Wij bieden namelijk ook kunstgras aan in verschillende zwart- en grijstinten.

Wil je meer weten over het kunstgras kopen? Neem dan een kijkje in onze koopgids of neem contact met ons op. Naast het kunstgras in de tuin zijn onze kunstgrasmatten ook geschikt als kunstgras balkon of kunstgras op het terras.

Kunstgrasnet Kantoor Medewerkers