Hoe kun je kunstgras het beste onderhouden?
Algemeen

Een trampoline of zwembad op je kunstgras, kan dat?

leestijd 13393x bekeken
Hoe kun je kunstgras het beste onderhouden? Geschreven door Arthur Voorhuis

Je wilt graag dat het gras in je tuin er mooi uitziet maar je moet het natuurlijk ook kunnen gebruiken. Vooral in de zomer gebruiken we ons gras graag intensief wanneer we onze zwembadjes en trampolines weer uithalen om optimaal van de zon te genieten. Ondanks dat gras de perfect zachte ondergrond is voor een zwembad of een trampoline is het intensieve gebruik en de zware belasting niet altijd ideaal voor het gras zelf. Gele of kale plekken zijn hierdoor een herkenbaar gevolg. Maar hoe zit dit met kunstgras, is dit wel geschikt voor een zwembad of trampoline?

Kun je een zwembad of trampoline op kunstgras plaatsen?

Ja net zoals op echt gras, kun je je trampoline, speeltoestel of zwembad ook op je kunstgras plaatsen. Kunstgras wordt speciaal gemaakt om goed tegen intensief gebruik te kunnen; dit zal je kunstgras dus niet verpesten.

De duur van de periode van langdurige belasting heeft geen enkele invloed op hoe mooi je kunstgrasveld eruit ziet. Je kunt je trampoline of zwembad dus regelmatig verplaatsen zonder dat dit enig gevolg heeft op het gras. Ook om het chloorwater in het badje hoef je je geen zorgen te maken. Dit zal het kunstgras namelijk niet aantasten en zorgt ook niet voor verkleuringen.

Welk onderhoud is er nodig?

Aangezien kunstgras bijna volledig onderhoud vrij is, is het onderhoud na de zomer ook beperkt. Zodra je een zwaar voorwerp zoals een trampoline, speeltoestel of zwembad weghaalt, hoef je alleen maar de grasvezels overeind te borstelen met een harde bezem. Na enkele minuten borstelen, zal het gras er weer precies zo uitzien als voorheen. Je hoeft je met kunstgras dus nooit meer zorgen te maken om gele of bruine plekken in je gras. Zo kun je optimaal van je gras genieten deze zomer.

Hier vind je meer informatie over het onderhouden van je kunstgras.

Kunstgras Preparatie