Algemeen

Een tuinfeest organiseren in 7 stappen!

leestijd 12908x bekeken
Geschreven door Arthur Voorhuis

Het is eindelijk weer zo ver. De periode dat je vaker in de tuin eet, je tot de late uurtjes op het terras zit en je vaker zonder jas naar buiten kunt, is aangebroken. De temperaturen worden aangenamer en het blijft steeds langer licht. Dit is de perfecte periode voor een tuinfeest! Een tuinfeest valt bij iedereen in de smaak en kan voor elke gelegenheid georganiseerd worden. Dus ben je binnenkort jarig, geslaagd of wil je gewoon een gezellige avond met vrienden en familie? In deze 7 stappen organiseer jij een succesvol tuinfeest!

Stap 1: De uitnodiging

Het begint allemaal bij de uitnodiging. Wanneer vindt het tuinfeest plaats en wie ga je uitnodigen? Misschien wil jij wel een thema tuinfeest organiseren. Denk bijvoorbeeld aan een jungle party, Fiesta Española of een cocktail party. Laat dit thema ook terugkomen in het design van de uitnodiging en en geef aan of er een bepaalde dresscode is. Het is ook slim om in de uitnodiging te vermelden dat het een tuinfeest is, zodat mensen zich hierop kunnen kleden.

Tip: licht je buren in dat je een tuinfeest organiseert. Of nog beter; nodig je buren uit! Dan is de kans kleiner dat je feest niet vroegtijdig wordt afgebroken vanwege klachten over geluidsoverlast.

Stap 2: Zorg voor voldoende hapjes en drankjes

Een tuinfeest is niet compleet zonder hapjes en drankjes. Bereid de hapjes goed voor, zodat je tijdens het feest meer kunt genieten en niet de hele avond in de keuken staat. Hapjes die vaak worden geserveerd op tuinfeesten zijn bijvoorbeeld caprese prikkers, stukken watermeloen, blokjes kaas, gehaktballetjes en verschillende groenten met dip. Een leuk idee is om een grote glazen waterkan met een kraantje te vullen met water en bijvoorbeeld munt en limoen. Je kunt hier ook een alcoholische variant op maken; maak hier een Mojito, Gin-Tonic of een andere cocktail in! De drankflessen die koud moeten blijven, kun je in een kruiwagen, emmer of andere bak plaatsen die je vult met ijsklontjes. Dit ziet er ook nog eens leuk uit!

Barbecueën op je tuinfeest

Een ander leuk idee voor een tuinfeest is om een barbecue te organiseren. Hamburgers, kipsaté, verschillende salades en stokbrood met smeersels doen het altijd goed op een barbecue. Heb je een kunstgras tuin en wil je een barbecue organiseren? Geen probleem! Zorg dat de barbecue stabiel staat en zet hem liever niet direct op het kunstgras. Mocht er een vonkje op het tapijt vallen, dan vliegt het tapijt niet in brand. Onze soorten kunstgras zijn namelijk brandwerend. Daarnaast maak je eenvoudig het kunstgras schoon en kunnen kleine beschadigingen gerepareerd worden.

Kunstgras Preparatie

Stap 3: Versier je tuin

Verzamel alle glazen potjes, flessen en kaarsen en zet ze leuk neer in je tuin. Plaats waxinelichtjes in de glazen potjes en fleurige bloemen in de flessen en je hebt gelijk meer sfeer op je tuinfeest! Om nog meer sfeer te creëren kun je lampionnen en licht slingers ophangen, fakkels of vuurkorven plaatsen en eventueel accessoires gebruiken die passen bij het thema van je tuinfeest.

Stap 4: Maak een leuke afspeellijst

Een feest kan niet zonder goede muziek. Plaats al je favoriete nummers in één afspeellijst, zodat je de hele avond gegarandeerd bent van leuke muziek. Wil je het groter aanpakken? Huur een DJ in en laat hem de verzoekjes van je gasten draaien. Zorg in dit geval ook dat er genoeg ruimte is om te dansen!

Stap 5: Zorg voor genoeg zitplaatsen

Hoe fijn is het als je net even hebt gedanst op dat leuke nummer, je tot rust kan komen op een loungebank of op een aantal kussens? Creëer daarom een gezellige ‘chill hoek’ in je tuin. Leg hier bijvoorbeeld een aantal kussens en dekens neer of hang zelfs een hangmat op. Je gasten zullen dit waarderen!

Stap 6: Zorg dat je tuinfeest niet in het water valt

Letterlijk. Je kan zomaar verrast worden door een enorme regenbui, dus zorg daarom altijd voor een plan B. Plaats een partytent of hang bijvoorbeeld een zeil op tussen twee bomen. Je kan er ook voor kiezen om het feest naar binnen te verhuizen. Zorg in dit geval dat je hier wel op voorbereid bent. Dus berg breekbare en kostbare spullen van te voren al op en schuif eventueel al wat meubels aan de kant.

Stap 7: Geniet!

De voorbereidingen zijn getroffen en de eerste gasten zijn gearriveerd. Nu is het tijd om te genieten! Klets bij met je vrienden, geniet van de hapjes en drankjes, dans op de leuke muziek en relax in de ‘chill hoek’ bij het kampvuur tot de late uurtjes.

Ga jij deze zomer een tuinfeest organiseren?