Algemeen

Een winterbarbecue: hét tuinfeest in de winter!

leestijd 13045x bekeken
Geschreven door Arthur Voorhuis

De temperatuur is flink gedaald en dat betekent géén gezellige tuinfeestjes meer. Of toch wel? Jazeker, een tuinfeest kun je ook in de winter organiseren! Denk bijvoorbeeld aan een winterbarbecue. Maak je familie en vrienden blij met gezellige muziek, sfeervolle verlichting, warme dranken en... heerlijk eten! Ben je benieuwd hoe je van jouw winterbarbecue een succes maakt? Ontdek het in deze blog!

Genoeg warmte op jouw winterbarbecue

Wanneer de temperatuur rond het vriespunt ligt, is het niet fijn om een hele avond buiten te staan zonder dat je je ergens kunt opwarmen. Creëer dus genoeg warmtebronnen op je winterbarbecue! Huur bijvoorbeeld terrasverwarmers en plaats een aantal vuurkorven. Het is trouwens ook belangrijk dat al je gasten op de hoogte zijn van de locatie van het feest, zodat zij zich hierop kunnen kleden. Leg voor de zekerheid een aantal fleecedekens neer en zorg voor extra mutsen, sjaals en handschoenen zodat zelfs de échte koukleumen geen kou lijden.

Wordt er sneeuw of neerslag verwacht? Met een afdak of tuinhuis is er voldoende beschutting. Heb je dit niet? Zet dan een partytent op of maak zelf een afdak van een groot zeil.

Barbecue recepten voor een geslaagde winterbarbecue!

Naast verschillende warmtebronnen, kun je jouw gasten ook een warm gevoel vanbinnen geven door typische winterse gerechten. Denk bijvoorbeeld aan een grote pot erwtensoep met rookworst, een broodje pulled pork en warme bijgerechten zoals gepofte krieltjes met knoflook en rozemarijn of gegrilde courgette en aubergine. Naast deze typische winterse gerechten, doen kipsaté spiesjes en hamburgers het altijd goed op een barbecue. Tip: zoek een goed barbecue recept voor satésaus. Lekker voor bij al jouw vleesgerechten, maar ook als dip voor je groenten en stokbrood! Om jouw winterbarbecue compleet te maken, kun je een winters dessert serveren, zoals apfelstrudel met slagroom of bijvoorbeeld bolletjes speculaasijs met warme chocoladesaus. Of je maakt het meest traditionele recept voor een dessert op een barbecue, namelijk marshmallows!

Dit is natuurlijk nog lang niet alles wat je tijdens een winterbarbecue kunt maken. Ga dus zelf op zoek naar goede barbecue recepten en maak vooral de recepten waarvan jij denkt dat ze lekker zijn!

Het ultieme tuinfeest gevoel creëer je zo

Probeer op jouw winterbarbecue ook een warme en gezellige sfeer te creëren. Hang bijvoorbeeld een slinger met lampjes of lampionnen op, plaats verschillende soorten kandelaars met kaarsen, zet je favoriete muziek playlist op en voor een romantische touch: steek wat tuinfakkels aan en maak een kampvuur! Wat ook erg gezellig staat (én lekker is!) is een grote ketel met glühwein boven het vuur. Naast glühwein kun je jouw gasten ook van warme chocolademelk voorzien, zodat iedereen echt in de winterse en gezellige sferen komt.

Een winterbarbecue op kunstgras

Wil jij na het lezen van deze tips ook een winterbarbecue organiseren, maar ben je bang dat dit niet kan, omdat je een kunstgras tuin hebt? Barbecueën kan prima op kunstgras! Je dient eigenlijk op dezelfde dingen te letten als wanneer je barbecuet op echt gras. Zorg bijvoorbeeld dat de barbecue op een stabiele ondergrond staat. Ons advies is dat je de barbecue dus niet direct op het kunstgras plaatst. Zet de barbecue ook uit de wind en gebruik geen aanmaakvloeistof om vonken te voorkomen. Vrijwel al onze soorten kunstgras zijn brandwerend, dus als er toch een vonkje op het kunstgras valt, zal het tapijt niet in brand vliegen. Ben je toch bang dat jouw kunstgras vies wordt of beschadigd raakt? Ons kunstgras is gelukkig eenvoudig en snel schoon te maken en kleine beschadigingen kunnen gerepareerd worden. Heb je hier nog vragen over? Onze klantenservice beantwoordt graag al je vragen!

Dus… wanneer organiseer jij een winterbarbecue?