Kunstgras Preparatie
Algemeen

Hoe herken je kunstgras van goede kwaliteit?

leestijd 12387x bekeken
Kunstgras Preparatie Geschreven door Arthur Voorhuis

Wanneer je je gaat verdiepen in de wereld van Kunstgras, kom je met ontzettend veel termen en soorten kunstgras in aanraking. Om het aankoopproces voor jullie zo makkelijk mogelijk te maken, hebben we al eerder een blog geschreven over het verschil tussen een grastapijt en kunstgras. Vandaag gaan we dieper op dit onderwerp in door uitleg te geven over het herkennen van kunstgras van goede kwaliteit.

Is luxe kunstgras echt van betere kwaliteit?

Ja er is wel degelijk een kwalitatief verschil merkbaar tussen de verschillende soorten kunstgras. Zo kan kunstgras variëren in kleur, vezelsoort, vezellengte en in dichtheid. Luxe kunstgras is aan de volgende punten te herkennen:

Meerdere kleuren vezels

Om het gras een realistisch uitstraling te geven worden er bij luxe kunstgras meerdere kleuren vezels gebruikt, zoals bruin en groen. Het gras krijgt zo meer dimensie en ziet er meteen minder vlak uit.

Vezel dichtheid

Een van de redenen waarom er aan luxe kunstgras vaak een hoger prijskaartje hangt, is de vezel dichtheid. Deze is namelijk een stuk hoger bij luxe kunstgras om het er zo natuurlijk mogelijk uit te laten zien. De verhoogde vezel dichtheid zorgt voor meer productie uren wat je dus uiteindelijk in de prijs terug kunt zien.

Vezellengte

Langere vezels ogen natuurlijker en zorgen er bovendien voor dat het gras zachter aanvoelt en meer demping heeft. Langere vezels tonen dan ook vaak een betere kwaliteit aan.

Vezelsoort

Ook de vezelsoorten of de techniek die gebruikt wordt kan verschillen. Zo hebben sommige soorten kunstgras de C-shape teckniek die ervoor zorgt dat de vezels beter rechtop blijven staan.

In ons ruime assortiment kun je luxe kunstgras of een aantal budgetvriendelijke varianten vinden. Wil je de kwaliteit van ons grastapijt graag zelf ervaren? Vraag dan een gratis stalendoos aan. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt.

Kunstgrasnet Proefstalen Verzendklaar Maken