Algemeen

Heeft u een kleine tuin of balkon? Dit zijn de tips!

leestijd 11527x bekeken
Geschreven door Arthur Voorhuis

Sommige mensen hebben een gigantische tuin, anderen een wat kleinere of alleen een balkon. Toch hoeven die laatste twee opties niet te betekenen dat u geen leuke plek kunt creëren. Integendeel; een kleine tuin of balkon zijn uitermate geschikt voor een heerlijk knusse plek. Hoe u dat doet? In deze blog geven we u een aantal tips ter inspiratie!

Ga voor de perfecte zitplek

Een tuin of balkon is natuurlijk de perfecte plek heerlijk in het zonnetje te zitten. Om hier optimaal van te kunnen genieten, is een lekkere stoel of bank een absolute aanrader. Voor het kiezen van een lekkere zitplek hebt u verschillende. Ook als u een wat kleinere tuin of een balkon heeft; er is altijd wel ruimte voor een plekje om te zitten. Heeft u ruimte voor een loungeset met eventueel een bank? Dan is dit natuurlijk ideale setting om van de zon te genieten. Heeft u daar geen ruimte voor? Ook met minder ruimte, is er nog van alles mogelijk! Denk bijvoorbeeld eens aan een lekkere zitstoel of een bistroset; een kleine tuinset dat je makkelijk kunt opklappen. Staan de meubels op hun plaats? Met een paar heerlijke kussens en eventueel wat mooie planten, richt u het plekje in zoals u dat zelf wilt.

Een kunstgras tuin of kunstgras balkon

Een andere manier om uw kleine tuin of balkon om te toveren tot uw eigen knusse plek is met het aanleggen van kunstgras. Kunstgras is de ideale plek om kleine oppervlakten mee te bedekken. Het is zacht, behoeft nauwelijks onderhoud en op deze manier heeft u tóch een stukje groen bij uw huis. Voor zowel een kunstgras tuin  als een kunstgras balkon zijn de mogelijkheden eindeloos. Er zijn verschillende soorten kunstgras die geschikt zijn voor uw balkon of tuin. Gaat u voor een echt aanvoelende kunstgrasmat of gaat u liever voor ons goedkopere budget kunstgras? Met het kunstgras van Kunstgrasnet vindt u voor iedere situatie een passende oplossing.

Kunstgrasnet Magazijn Inventarisatie

Kleur is essentieel

Kleur is een van de belangrijkste elementen van een gezellige tuin. En het leuke is: met kunstgras kunt u qua kleur alle kanten op. Natuurlijk kunt u kiezen voor de traditionele, groene kunstgrasmat, maar dat is tegenwoordig allang niet meer de enige optie die u heeft. Met gekleurd kunstgras zorgt u voor de ondergrond voor uw tuin of balkon die u zelf wilt. Wilt u blauw, groen of roze kunstgras of gaat u liever voor een strakke zwarte kunstgrasmat? Alles is mogelijk. Als de grasmat eenmaal op zijn plaats ligt, is het tijd voor de accessoires. Om een geheel van uw kleine tuin of balkon te maken om de kleuren van uw bloemen, potten en meubels goed op elkaar af te stemmen. Hierbij kunt u denken aan verschillende kleuren die elkaar complementeren of juist één kleur voor rust en eenheid.

Kunstgrasnet Kantoor Impressie