Kunstgrasnet Kantoor Medewerker
Algemeen

Instrooizand voor kunstgras, wat is het en wat zijn de voordelen?

leestijd 19752x bekeken
Kunstgrasnet Kantoor Medewerker Geschreven door Arthur Voorhuis

Grastapijt kent een groot aantal voordelen. Zo behoeft het weinig onderhoud, is het in vele soorten beschikbaar en is het ook nog eens eenvoudig aan te leggen. Bij dit aanleggen moet u er echter wel aan denken dat u het juiste instrooizand gebruikt. Waarom? Wij vertellen u de voordelen!

De voordelen van instrooizand

Zoals gezegd is het belangrijk om uw kunstgras met instrooizand aan te leggen. Maar waarom eigenlijk? Allereerst zorgt het zand ervoor dat de grasmat stabieler komt te liggen. Dit komt doordat het zand het kunstgras verzwaart. Hierdoor blijft het gras in uw kunstgras tuin of kunstgras balkon mooi op zijn plek liggen en blijft de mat tevens mooi egaal. Het gras is hierdoor nauwelijks van echt te onderscheiden.

Hoe kun je kunstgras het beste onderhouden?

Het toepassen van kunstgraszand

Gelukkig is het aanbrengen van instrooizand heel eenvoudig. Iedereen kan het! Het aanbrengen begint met het uitstrooien van het zand. Om het zand vervolgens goed te kunnen verdelen, veegt u het in met een kunstgras bezem. Het is afhankelijk van het de kunstgrassoort en de lengte van de sprieten hoeveel zand u nodig heeft. Wel is het belangrijk om altijd speciaal instrooizand te gebruiken. Normaal zand heeft minder ronde, scherpere korrels, waardoor het uw kunstgras aan kan tasten. Bovendien helpt u met gewoon zand onkruid in de hand, waar dit met instrooizand niet het geval is.

Kunstgras zonder zand aanleggen?

Kunstgras kunt u ook helemaal zonder zand aan te leggen. De nieuwste generaties maken er zelfs al helemaal geen gebruik meer van. Toch wordt voor de meeste kunstgrassoorten toch aanbevolen om uw kunstgras met instrooizand aan te leggen. Het instrooizand ervoor dat de grassprieten van de kunstgrasmat rechtop blijven staan. Doordat de korrels onderin de mat terechtkomen, blijven de sprieten mooi rechtopstaan. Dit heeft te maken met de ronde vorm van de speciale kwartszandkorrel. Hierdoor geeft het instrooizand een verlenging van de levensduur en zorgt het voor een nóg natuurlijkere indruk.

Wil jij meer weten over instrooizand of hoeveel je nodig hebt per m² ? Neem dan contact op met een van onze experts.

Kunstgrasnet Klantenservice Medewerker