Kunstgras Stalen Inspectie
Algemeen

Is kunstgras schadelijk voor huisdieren?

leestijd 13089x bekeken
Kunstgras Stalen Inspectie Geschreven door Arthur Voorhuis

Kunstgras kent een groot aantal voordelen. Een van de grootste voordelen is dat een kunstgrasmat niet of nauwelijks onderhoud nodig heeft. Ideaal! Maar hoe zit dat eigenlijk als u huisdieren hebt? Wat zijn dan eigenlijk de voor- en nadelen? Is uw huisdier eigenlijk wel geschikt voor kunstgras? En belangrijker: is kunstgras wel geschikt voor uw huisdier? Of is het misschien zelfs schadelijk voor huisdieren? We geven u de antwoorden in deze blog.

Kunstgras en huisdieren: is het schadelijk?

Bij het kunstgras kopen is de veiligheid van het kunstgras een vaak terugkomend issue. De meeste twijfels zitten hem bij potentiële kopers in de rubbergranulaat korrels die vaak bij kunstgras worden gebruikt. Na vele onderzoeken is gebleken dat de korrels die bij het grastapijt Kunstgrasnet worden gebruikt niet giftig zijn, voor zowel mens als huisdier. Kunstgrasnet heeft dan ook een certificaat omtrent veiligheid mogen ontvangen, dat aantoont dat onze kunstgrassoorten 100% veilig zijn. Overweegt u dus om kunstgras aan te schaffen, maar twijfelt u of dit geschikt is voor uw hond of kat, dan hoeft u het om de veiligheid in elk geval niet te laten. Bovendien kent kunstgras voor huisdieren ook nog eens een groot aantal voordelen.

Is het eten van kunstgras schadelijk voor uw huisdier?

Als u een natuurgrasmat hebt, kunnen uw huisdieren nogal eens de neiging hebben om hiervan te gaan eten. Vooral bij katten is dit een veel voorkomend verschijnsel. Als u kunstgras hebt, zal dit echter een ander verhaal zijn. Het kunstgras zal niet aantrekkelijk genoeg zijn om van te gaan eten. Heeft uw huisdier toch kunstgras gegeten? Over het algemeen kan dit geen kwaad en zal dit weinig tot geen klachten opleveren. Toch adviseren wij in zo’n geval altijd de dierenarts te benaderen om het zekere voor het onzekere te nemen.

Voordelen van kunstgras voor uw huisdier

Naast de bekende voordelen die kunstgras in het algemeen al met zich meedraagt, is het specifiek voor huisdieren ook nog eens uitermate geschikt. Dit zit hem in een aantal aspecten. Allereerst kunt u uw huisdieren zonder enig probleem lekker op het kunstgras laten ravotten. Heeft uw hond bijvoorbeeld de neiging om kuilen in het gras te maken? Dit is met kunstgras snel verleden tijd. Probeert uw hond het toch? In zo’n geval kunstgras zal het kunstgras sterk genoeg zijn en niet beschadigd raken.

Als u een kunstgras tuin of een kunstgras balkon hebt, is de kans natuurlijk groot dat uw huisdier hier zijn of haar behoefte op doet. Ondanks het feit dat dit misschien niet altijd even prettig is, zal het uw kunstgrasmat gelukkig niet aantasten. Ontlasting is gelukkig goed schoon te maken met wat water en eventueel een sopje. Op deze manier zal uw kunstgras niet beschadigd raken en behoudt het zijn mooie groene kleur.