Accessoires

6 onmisbare kunstgras accessoires voor het leggen van uw kunstgrasmat

leestijd 20976x bekeken
Geschreven door Menno

Het hebben van een kunstgrasmat in uw tuin, op uw balkon of op uw terras brengt veel voordelen met zich mee. Kunstgras is bijvoorbeeld makkelijk zelf aan te leggen, zeer eenvoudig in onderhoud en blijft ook nog eens gedurende het hele jaar mooi van kleur. Toch zijn er een aantal kunstgras accessoires die het leggen en onderhouden van uw kunstgrasmat nóg eenvoudiger maken. In dit artikel leest u met welke accessoires u optimaal van uw kunstgrasmat geniet.

De ondergrond: stabilisatiedoek en drainagematten

Voordat u kunt genieten van uw kunstgrasmat, is het natuurlijk nodig om het kunstgras op de gewenste plek aan te leggen. U kunt ervoor kiezen om gebruik te maken van onze professionele kunstgras aanlegservice, maar kunt uw mat met behulp van onze kunstgras leginstructies ook eenvoudig zelf aanleggen.

Het aanleggen van de kunstgrasmat begint met een goede ondergrond. Een stabilisatiedoek is een kunstgras accessoire dat hierbij onmisbaar is. Het doek zorgt ervoor dat de druk over het gehele oppervlak wordt verdeeld, waardoor het kunstgras hierdoor niet zal verzakken en er geen kuilen ontstaan. Bovendien is het erg stevig, waardoor onkruid geen kans krijgt om de kop op te steken in uw kunstgrasmat. Dus een absolute aanrader als het gaat om kunstgras accessoires.

De stabilisatiedoek is niet het enige kunstgras accessoires als het gaat om de ondergrond. Een ander zeer handig hulpmiddel is de drainagemat. Drainagematten worden aangeraden bij het aanleggen van kunstgras op tegels. Door drainagematten onder het kunstgras te leggen, worden hoogteverschillen weggewerkt en kan water dat op uw kunstgras terechtkomt goed weglopen. Met drainagematten onder uw kunstgras zal er een prachtig strak geheel ontstaan.

Kunstgras accessoires voor het vastmaken van uw mat

Als de ondergrond gereed is, is het tijd voor het leggen van het grastapijt. Om uw kunstgras precies in de juiste maat te snijden, is het aan te raden om een kunstgrasmes te gebruiken. Zodra u de juiste afmetingen hebt is het tijd voor de volgende stap: het vastmaken van het kunstgras. Gelukkig zijn ook daar een aantal heel handige accessoires voor beschikbaar.

Mocht u na het op maat snijden van uw kunstgras meerdere kleine stukken aan elkaar willen plakken, dan wordt het gebruik van kunstgrastape aangeraden. Met de kunstgrastape plakt u verschillende stukken kunstgras gemakkelijk aan elkaar. De tape is bestand tegen alle weersomstandigheden en is bovendien niet of nauwelijks zichtbaar.

Voor het vastzetten van het kunstgras aan de grond, zijn kunstgras haken een handig accessoire. Met de haken zet u eenvoudig de zijkanten van uw kunstgrasmat vast, waardoor u het eventuele opwaaien van het kunstgras voorkomt. Een andere manier om de zijkanten goed vast te maken, is het gebruik van kunstgraskit. De kit wordt veel gehanteerd bij kunstgrasvelden die vaak en veel gebruikt worden en is vooral geschikt voor het vastmaken van kunstgras randen op harde ondergronden.

Advies over kunstgras accessoires

Al met al kunnen de verschillende kunstgras accessoires u bij het aanleggen van uw kunstgras tuin  of kunstgras balkon een heel eind op weg helpen. Heeft u toch nog vragen over het aanleggen van uw kunstgras, over het gebruik van de accessoires of over het kunstgras kopen? Contacteer ons dan zeker. Wij helpen u graag!