Algemeen

De 3 grote voordelen van een kunstgras dak

leestijd 5936x bekeken
Geschreven door Menno

Met kunstgras kunt u alle kanten op. De kunstgras tuin is bij de meeste mensen wel bekend, maar ook het kunstgras balkon en het kunstgras sportgras worden steeds populairder. Toch zijn dit niet de enige mogelijkheden die u met kunstgras hebt. Hebt u bijvoorbeeld weleens nagedacht over een kunstgras dak? Kunstgras op uw dak brengt namelijk vele voordelen met zich mee. Welke? We vertellen het u in deze blog!

Een extra stukje groen

Niet iedereen heeft de luxe van een tuin rondom het huis. In dat geval kan het ontbreken van een stukje groen een groot gemis zijn. Een kunstgras dak is in zo’n geval het perfecte alternatief. Maar waarom dan kunstgras en geen natuurgras? Er zijn namelijk verschillende voordelen en nadelen van kunstgras. Dat zit hem in een aantal dingen. Natuurgras zou ten eerste al snel te zwaar worden en vergt bovendien erg veel onderhoud. Van deze nadelen zult u met een kunstgras dak absoluut geen last hebben. Kunstgras is ten opzichte van natuurgras relatief licht en heeft tevens niet of nauwelijks onderhoud nodig. Door het aanleggen van een kunstgrasmat op uw dak, zorgt u tóch nog voor de groene omgeving die u anders zo had moeten missen.

Een kunstgras dak: de ultieme buitenruimte

Bij het ontbreken van een kunstgras tuin of een balkon bij uw huis, zult u niet alleen het groen missen, maar ook een buitenruimte om even lekker te genieten van de zon. Hebt u dus geen tuin of een balkon, maar wel een plat dak dat u eenvoudig kunt betreden? Dan tovert u uw dak met kunstgras eenvoudig om tot uw eigen dakterras! Er zijn meerdere kunstgrassoorten die geschikt zijn om om uw dak te plaatsen. Wilt u helemáál een keer iets anders? Dan is er tegenwoordig zelfs gekleurd kunstgras beschikbaar, waarmee u uw dak een geheel eigen touch geeft. Wat voor soort kunstgras dak u ook kiest; u zorgt hoe dan ook voor een heerlijke eigen buitenruimte, met bovendien een prachtig uitzicht!

Laat regen geleidelijk afstromen

Kunstgras op het dak zorgt niet alleen voor een buitenplek en een extra stukje groen in uw buurt; het kan ook nog eens een praktische functie hebben. Dit heeft te maken met de waterdoorlatende werking die het kunstgras heeft. Bij hevige regenbuien komt het meer dan regelmatig voor dat rioleringen overbelast raken en het overtollige regenwater niet goed afgevoerd kan worden. Helaas komen dergelijke hevige regenbuien in ons land steeds vaker voor, waardoor het afstromen van dit water een steeds groter en meer voorkomend probleem wordt. Een kunstgras dak kan hierin een belangrijke rol spelen. Mits het kunstgras op de juiste manier wordt aangelegd, kan het grastapijt namelijk als een soort buffer dienen, waardoor het water langzamer wegloopt. Hiermee voorkomt u dat het water met te grote hoeveelheden in één keer in de riolering terechtkomt, wat zowel op korte als op langere termijn een hoop overlast kan schelen.

Kunstgras op een dak leggen

Kunstgras aanleggen op een dak is, net als het aanleggen van kunstgras in de tuin, een klus die u met onze kunstgras legintructies eenvoudig zelf kunt uitvoeren. Bij het aanleggen van een kunstgras dak dient u echter wel extra rekening te houden met de waterdoorlaatbaarheid van de grasmat. Om dit te bevorderen, raden wij aan drainagematten onder het kunstgras aan te leggen. Ook kunnen wij ons voorstellen dat u het aanleggen van het kunstgras op uw dak liever door een professioneel aanlegteam laat doen. In dat geval kunt u altijd gebruikmaken van onze kunstgras aanlegservice. Onze kunstgrasexperts zorgen er dan voor dat uw kunstgras op de juiste manier op het dak komt te liggen.