Algemeen

Kunstgras; ideaal voor de kleine tuin

leestijd 11302x bekeken
Geschreven door Arthur Voorhuis

Kunstgras wordt vaak geassocieerd met grote tuinen en grote stukken gras. Logisch, echt gras is vaak moeilijk te onderhouden vooral wanneer het een groot grasveld betreft. Kunstgras wordt dan al snel als de ideale oplossing gezien. Het is dan ook niets voor niets dat veel voetbalvelden, die intensief gebruikt worden, worden voorzien van kunstgras. Toch is kunstgras niet alleen geschikt voor een grote tuin; het kan ook op veel verschillende manieren worden toegepast in een kleine tuin.

Creatief met kunstgras in een kleine tuin

Een kleine tuin hoeft geen belemmering te zijn wanneer het op kunstgras aankomt. In tegendeel het is juist een goede motivatie om creatief aan de slag te gaan met kunstgras. Wij zetten een aantal ideeën voor jou op een rij:

Kunstgras rondom je bloemenperk

Je kunt je tuin een speelse uitstraling geven door rondom je bloemperken kunstgras te leggen. Het zorgt niet alleen voor meer groen in de tuin maar het breekt ook het grondoppervlak waardoor de tuin minder klein lijkt.

Een kunstgras mozaïek

Is je tuin te klein voor een grasveld en een terras? Ga dan voor een mozaïek van tegels en kunstgas. Je tuin oogt meteen een stuk groener en je hebt toch een stevige ondergrond voor je tuinmeubels; het beste van beide werelden dus.

Kunstgras voor onder een speeltoestel

Wil je graag voor je kinderen een speeltoestel in de tuin plaatsen dan kun je kunstgras als ondergrond gebruiken. Het gras raakt niet beschadigd door het toestel en je kinderen kunnen vrij spelen zonder zich te bezeren of vies te worden.

Kunstgras tegels op de grond of aan de muur?

Wanneer je een kunstgras tuin wilt aanbrengen hoef je je niet te beperken tot het grondoppervlak. Zo kun je kunstgras ook op de muur monteren. Ga voor een volledig groene muur of maak kunstgras schilderijen door kunstgras tegels te creëren. Doordat kunstgras flexibel is, kan het in elke vorm gesneden worden. Zo kun je ook in een volledige betegelde tuin of zelfs op een kunstgras balkon genieten van het groen van kunstgras.

Wij kijken graag samen met jou naar de mogelijkheden. Neem dan ook gerust contact met ons op.

Kunstgrasnet Medewerker