Kunstgrasnet Klantenservice Medewerker
Algemeen

Kunstgras in de herfst

leestijd 6728x bekeken
Kunstgrasnet Klantenservice Medewerker Geschreven door Arthur Voorhuis

De herfst is een goede tijd om het kunstgras te voorzien van een goede schoonmaakbeurt. Kunstgras is een onderhoudsarm product en ook in de herfst hoef je niet bang te zijn om uren aan onderhoud kwijt te zijn. Wel is het zo dat met het goed schoonmaken van kunstgras in deze periode het mooier blijft en alvast helemaal klaar is voor het volgende jaar. Wij geven daarom enkele tips voor het goed onderhouden van het kunstgras in deze periode!

Kunstgras schoonmaken na de zomer

In de zomer heb je optimaal kunnen genieten van kunstgras: spelende kinderen, lang buiten genieten van de avondzon en een barbecue. Nu de herfst is aangebroken is het tijd om te controleren of het kunstgras dit allemaal goed doorstaan heeft. Verwijder eventuele vlekken en controleer het kunstgras goed op eventuele beschadigingen, zodat deze op tijd gerepareerd kunnen worden. Hiermee voorkom je dat beschadigingen groter worden.

Kunstgras reinig je gemakkelijk met een bezem en wat water. Hardnekkige vlekken, bijvoorbeeld van gemorste wijn, kun je met een borstel en wat sop wegpoetsen. Spoel het sop weg met wat water en het kunstgras zal er weer helemaal schoon bijliggen.

Kunstgras en bladeren

Het is bijna onvermijdelijk dat er in de herfst bladeren op het kunstgras zullen vallen. Dit geeft niet: ook met bladeren is kunstgras makkelijk schoon te maken en de bladeren kunnen op zich geen kwaad. Om het kunstgras in optimale conditie te houden is het wel van belang om de bladeren met enige regelmaat even van het kunstgras te verwijderen, om zo te voorkomen dat er bladeren zich opstapelen en zo de drainage van de mat blokkeren. Gebruik hiervoor een harde bezem of een bladblazer; een ijzeren hark kan het kunstgras beschadigen.

Vorst en andere zaken

Vorst zal het kunstgras niet beschadigen. Je hoeft niets te doen om het kunstgras hierop voor te bereiden. Laat het kunstgras uit zichzelf weer ontdooien en probeer het niet te veel te belasten als het bevroren is, om zo de vezels te beschermen.

Verder zijn er geen zaken waar je in de herfst extra op zou moeten letten. Goed aangelegd kunstgras kan een herfstbui prima aan, ook met eventueel hagel of een felle windstoot. Het zal ook in de herfst zijn mooie kleur behouden en de tuin ook in dit jaargetijde een frisse uitstraling geven.

Zoals je ziet is kunstgras onderhouden ook in de herfst niet moeilijk. Met een klein beetje onderhoud blijft het kunstgras niet alleen een mooi gezicht in de herfst maar blijft het ook in optimale vorm tot volgend jaar. Zo kun je er volgende zomer weer optimaal gebruik van maken!

Hoe kun je kunstgras het beste onderhouden?