Kunstgrasnet Medewerker
Algemeen

Kunstgras of echt gras? Dit zijn de verschillen!

leestijd 11347x bekeken
Kunstgrasnet Medewerker Geschreven door Arthur Voorhuis

Bepalen of je kunstgras of echt gras gaat aanleggen kan een lastige beslissing zijn. Graag helpen we je hierbij door de verschillen overzichtelijk weer te geven. Hierdoor ken je na het lezen van dit blog de voor- en nadelen en weet jij de juiste keuze te maken.

Onderhoud van kunstgras of echt gras

Wat er allemaal komt kijken bij het onderhoud van echt gras? Denk aan onder andere bemesten, maaien en sproeien… Voor groene vingers kunnen dit soort klusjes een aangename tijdsbesteding zijn, maar voor anderen zijn dit uitstel-karweitjes. Echt gras brengt in dat opzicht een hoop onderhoud met zich mee. Kunstgras is daarentegen (vrijwel) geheel onderhoudsvrij. Natuurlijk zorg je bij kunstgras voor een perfect resultaat wanneer je deze regelmatig een kleine beurt geeft. Kijk op onze website naar onderhoud tips voor kunstgras. Geen groene vingers? Dan is de beslissing makkelijk gemaakt.

De ligging van jouw tuin

Zou je graag gras willen leggen, maar ligt je tuin in het noorden en heb je veel schaduw? Echt gras zal in dit geval niet de beste optie zijn; schaduw zorgt voor veel wildgroei als onkruid en mos. Hierdoor ben je meer tijd kwijt aan het wieden dan dat je werkelijk geniet van je grasveld. Een ideaal gelegen stuk grond waar echt gras wel goed op kan groeien, zal in dat geval een betere optie zijn. Een kunstgras tuin kan overal gelegd worden, ongeacht of de locatie zonnig is of in de schaduw ligt. Zie de koopgids voor alle mogelijkheden.

Prijsverschil tussen echt gras en kunstgras

Een groot verschil tussen echt gras en kunstgras is de prijs voor de aanleg ervan. De prijs voor de aanleg van echt gras kan goedkoper uitpakken, zeker wanneer je kiest om het gras zelf te zaaien. Op de lange termijn zal kunstgras goedkoper uitpakken; de onderhoudskosten zijn vrijwel nihil en je ervaart jarenlang gegarandeerd de beste graskwaliteit. Daarnaast weet je bij een kunstgrasmat zeker dat het aan je verwachtingen zal voldoen; iets wat echt gras helaas niet kan beloven.

Natuurlijk versus onnatuurlijk gras

Wanneer je let op het ‘echte’ gevoel van gras, zal natuurlijk gras waarschijnlijk je voorkeur hebben. Zeker wanneer je het vergelijkt met goedkoper grastapijt. Gelukkig zijn er genoeg opties voor naturel kunstgras dat bijna niet te onderscheiden is van echt gras. Zowel qua kleur als qua textuur.

Kunstgras kopen

Is je beslissing gevallen op kunstgras? Dan ben je aan het juiste adres! Van tuin tot sportveld, van beurs tot dakterras. Kunstgrasnet staat voor je klaar met een assortiment van meer dan 40 soorten kunstgras. Bestel eenvoudig en snel het perfecte kunstgras voor jouw situatie. Is je keuze op echt gras gevallen? Ook dan wensen we je een heerlijke tuin-beleving. Mocht je toch nog over willen stappen naar kunstgras; we staan altijd voor je klaar! We adviseren je graag. Bel of mail ons gerust.

Kunstgrasnet Kantoor Impressie