Touwrollen Kunstgras Productie
Algemeen

Kunstgras schoonmaken: alles wat u moet weten

leestijd 34287x bekeken
Touwrollen Kunstgras Productie Geschreven door Arthur Voorhuis

Kunstgras staat bekend om zijn duurzaamheid en gemak. Alleen is het, om een kunstgrasveld mooi te houden, wel noodzakelijk om het af en toe schoon te maken. Kunstgras ligt in vele gevallen buiten. Bladeren, zand, onkruid en andere zaken komen ongetwijfeld op uw kunstgras terecht. Om extra lang te genieten van een prachtig groen gazon, is het schoonmaken van kunstgras noodzakelijk. In deze blog leggen we u uit hoe u uw kunstgras het beste schoon kunt maken.

Kunstgras schoonmaken: Waarom is het nodig?

Het schoonmaken van grastapijt is nodig om verschillende redenen. De belangrijkste reden is dat u door het kunstgras schoon te maken, de levensduur ervan verlengt. De kans dat invloeden van buitenaf, zoals algen, bladeren, zand of ander afval het kunstgras aantast, neemt hierdoor af.

Ook zorgt u er met het schoonmaken van kunstgras voor dat het er mooi groen uit blijft zien of dat het, indien u gekleurd kunstgras heeft, zijn kleur behoudt. Algen en andere tuinresten krijgen niet de tijd om zich te hechten aan de vezels. Hierdoor blijft het kunstgras stralen en geniet u van een prachtig gazon.

Tenslotte is het schoonmaken van kunstgras belangrijk voor de veiligheid. Algen, bladeren en andere tuinresten kunnen ervoor zorgen dat kunstgras onnodig glad wordt. Door kunstgras schoon te maken, zorgt u ervoor dat de vezels hun grip behouden en voorkomt u glijpartijen en ongelukken.

Onze tips om grastapijt schoon te maken

  • Verwijder bladeren en takken met een kunstgras bezem. Deze bezem heeft stevige kunststof haren, waarmee u goed tussen de kunstgrasvezels kunt schoonmaken.
  • Het verwijderen van onkruid kunt u gemakkelijk met de hand doen. Het mos heeft geen kans om zich te nestelen in het kunstgras en zit er daarom los in. Wilt u mos in kunstgras helemaal voorkomen? Leg er dan bij het kunstgras leggen een kunstgras stabilisatiedoek onder.
  • Verwijder eenvoudig met een bladblazer viezigheid en tuinresten uit het kunstgras.
  • Spoel kleine afvalresten zoals zand af en toe weg met een tuinslang.
  • Een mengsel van water en azijn, half om half, is zeer geschikt om bacteriën te verwijderen en tegen te gaan. Stop dit mengsel in een handsprayer en spuit dit op het kunstgras.
  • Hebben uw huisdieren uitwerpselen achtergelaten op het kunstgras? Of zijn er andere vlekken ontstaan? Geen probleem. U spoelt dit eenvoudig weg met water en eventueel een mild sopje.

Kunstgras reinigen voor een betere afwatering

Met het schoonmaken van uw kunstgrasmat zorgt u ervoor dat de afwatering van regenwater soepel blijft lopen. Het water sijpelt normaal gesproken door de poriën waarin de kunstgrasvezels bevestigd zitten. Dit zorgt ervoor dat kunstgras het water goed afvoert. Met het schoonmaken van kunstgras zorgt u dat die poriën schoon blijven, waardoor ze minder snel verstoppen. Het water kan op deze manier gemakkelijk weg lopen en zo voorkomt u dat er water in uw kunstgras blijft staan.

Om de afvoer van water nog meer te bevorderen, kunt u ook kunstgras drainagematten onder het kunstgras aanbrengen. Hiermee zorgt u ervoor dat water moeiteloos wegvloeit en u altijd kunt genieten van uw prachtige kunstgras terras.

Vragen over het schoonmaken van uw kunstgras?

Heeft u vragen over het onderhoud of het schoonmaken van uw kunstgrasmat? Stel ze gerust aan ons. Onze kunstgras specialisten staan voor u klaar en voorzien u graag van advies. Contacteer ons op of bekijk in onze veelgestelde vragen (FAQ) over kunstgras of het antwoord op je vraag er al tussen staat.

Kunstgrasnet Klantenservice Medewerker