Tuin

Ga voor de perfecte voortuin met kunstgras!

leestijd 4406x bekeken
Geschreven door Menno

Kunstgras kent een groot aantal toepassingen. We kennen allemaal het kunstgras balkon, het kunstgras op het terras of het kunstgras in de tuin. Bij deze laatste categorie, het kunstgras in de tuin, wordt meestal gedacht aan de achtertuin, maar wist u dat een voortuin met kunstgras ook steeds populairder wordt? Niet zonder reden, want kunstgras is ook voor de voortuin uitermate geschikt. Maar wat zijn dan precies de voordelen van een voortuin met kunstgras. Welke soorten zijn er, wat kost het en hoe leg je kunstgras in de voortuin? U leest het in deze blog.

Voordelen voortuin met kunstgras

Er zijn verschillende redenen om een kunstgrasmat in de voortuin aan te leggen. Er zijn verschillende voordelen en nadelen van kunstgras te bedenken. Heeft u bijvoorbeeld al wel eens nagedacht over de voordelen van een voortuin met kunstgras? Denk allereerst eens aan het onderhoud dat nodig is, en vooral het onderhoud dat níét meer nodig is. Nooit meer maaien, nooit meer sproeien en nooit meer zaaien; met kunstgras in uw voortuin geniet u het hele jaar door van de perfecte voortuin. Veel mensen kiezen er tegenwoordig voor grind of stenen in de voortuin om dit onderhoud tegen te gaan. Met kunstgras in uw voortuin heeft u echter nóg minder onderhoud én u behoudt de groene kleur van het traditionele natuurgras. Een win-winsituatie dus!

Kunstgras in de voortuin onderhouden

Bij Kunstgrasnet bieden we u verschillende soorten kunstgras die geschikt zijn om in de voortuin aan te leggen. Zoals gezegd, is het vele onderhoud dat u aan natuurgras dient te doen met kunstgras verleden tijd. Maar hoeft u de kunstgrasmat in uw voortuin dan helemaal niet te onderhouden? Voor een optimaal resultaat raden wij aan om het kunstgras in de voortuin eens in de zoveel tijd toch een beetje bij te houden. Kunstgras is nu eenmaal onderhoudsarm en niet onderhoudsvrij. U doet dit echter met minimale inspanningen, want kunstgras heeft absoluut niet veel onderhoud nodig. Door een aantal keer per jaar uw kunstgras, eventueel met een kunstgras bezem te ontdoen van bladeren, takjes en ander vuil, blijft de staat van uw grastapijt voor zeer lange tijd mooi.

Kosten voortuin met kunstgras

Het kopen en aanleggen van kunstgras in uw voortuin hoeft helemaal niet duur te zijn. De kunstgras prijzen zijn helemaal afhankelijk van het soort kunstgras dat u kiest. Deze mogelijkheden voor kunstgras in de voortuin zijn er in overvloed. Over het algemeen kunnen wij ons kunstgras voor voordelige prijs aanbieden, omdat wij al onze kunstgrassoorten rechtstreeks bij de groothandel inkopen. Voor de luxere, niet van echt te onderscheiden kunstgrassoorten betaalt u logischerwijs iets meer, maar we hebben bij Kunstgrasnet echter ook kunstgrassoorten voor een extra lage prijs. Neem hiervoor eens een kijkje bij ons budget kunstgras. Bovendien hebben wij regelmatig verschillende kunstgras aanbiedingen, waarin we ook onze duurdere kunstgrassen voor een lagere prijs aan kunnen bieden.

Kunstgras in de voortuin leggen

Als u ervoor kiest voor een voortuin en kunstgras, bestelt u dit eenvoudig bij Kunstgrasnet. Onze bezorgers komen het kunstgras op rol bij u bezorgen. Vervolgens is het tijd voor de volgende stap: het leggen van het kunstgras. U kunt er natuurlijk voor kiezen om het grastapijt zelf in uw voortuin aan te leggen. Om u een handje te helpen, kunt u hiervoor gebruikmaken van onze kunstgras leginstructies. Laat u het kunstgras liever door ons in uw voortuin aanleggen. Geen probleem, met onze kunstgras aanlegservice zorgen onze professionals ervoor dat het er perfect in komt te liggen. Op deze manier geniet u optimaal van uw voortuin met kunstgras!