Kunstgras Preparatie
Algemeen

Kunstgras vs. ‘echt’ gras

leestijd 11337x bekeken
Kunstgras Preparatie Geschreven door Arthur Voorhuis

Een vorm van groen kan in geen enkele tuin ontbreken. Bij groen kunt u onder andere denken aan bloemen, planten en gras. En of u in dit laatste geval nou voor echt gras of kunstgras kiest, is helemaal afhankelijk van de eisen die u aan uw grasveld stelt. Onderstaande afwegingen helpen u bij het maken van de juiste keuze.

Tijd over of tijd tekort?

Een groene tuin vraagt onderhoud en dus ook tijd. Laat, wanneer u hier geen tijd voor heeft of hier geen tijd voor wilt maken, een echt grasveld achterweg. Gras moet namelijk ongeveer één keer per week gemaaid worden en vraagt ook de nodige onderhoudstijd in de vorm van bemesting en besproeien. Kunstgras kopen is dan een veel betere oplossing.

Beschikt u over groene vingers?

Een groene tuin vereist over het algemeen groene vingers. Wanneer u dus van uzelf al weet dat u hierover niet beschikt, valt de keuze al snel op kunstgras. Met kunstgras heeft u namelijk, zonder al teveel onderhoud, het hele jaar door plezier van een prachtig groen gazon. Beschikt u wel over die groene vingers en houdt u van de geur van pas gemaaid gras? Kies dan voor echt gras.

De ligging van het grasveld

De ligging van het grasveld in uw tuin is ook erg belangrijk voor het maken van de juiste keuze tussen echt gras en een kunstgras tuin. Wanneer het gazon namelijk compleet in de schaduw ligt, is het voor iemand met groene vingers ook erg moeilijk om echt gras groen te houden. In dit geval zou kunstgras juist de uitkomst voor u kunnen zijn.

De voordelen van kunstgras

Kunstgras heeft naast het hierboven genoemde nog meer voordelen. Vaak wordt kunstgras (ten onrechte) geassocieerd met ‘nep’. En het klopt dat grastapijt vroeger in de verste verte niet op echt gras leek, maar tegenwoordig is het nauwelijks meer van echt gras te onderscheiden. Dit en het feit dat kunstgras duurzaam is, onderhoudsvriendelijk en gebruiksvriendelijk voor zowel u als eventuele huisdieren en kinderen, maakt het een ware kanshebber voor iedere tuin.

Kunstgrasmatten is er in verschillende prijsklassen, maar ook betaalbaar kunstgras is verkrijgbaar is vele verschillende soorten, waardoor u altijd de kunstgrassoort vindt die aansluit bij uw wensen. Wij voorzien u graag van een persoonlijk advies.

Kunstgrasnet Magazijn Inventarisatie