Kunstgrasnet Magazijn Inventarisatie
Algemeen

Leuke kunstgras ideeën: je eigen kunstgrasmozaïek

leestijd 10978x bekeken
Kunstgrasnet Magazijn Inventarisatie Geschreven door Arthur Voorhuis

Wist je dat je heel creatief kunt zijn met kunstgras? Zo hebben we in de blog over kunstgras voor een kleine tuin al een aantal leuke ideeën uitgelicht. Eén van deze uitgelichte ideeën was een kunstgras mozaïek, maar hoe maak je dit? Wij leggen het je in deze blog uit.

Stap 1: De basis van je mozaïek

De basis van je kunstgrasmozaïek ligt bij het uitzoeken van de tegels. Ga je voor tegels van steen of gebruik je juist houten (vlonder) tegels? En kies je voor één of meerdere soorten? Zodra je de juiste optie(s) voor jouw tuin gevonden hebt, is het tijd om naar de volgende stap te gaan: het uitzoeken van het kunstgras.

Stap 2: Welk kunstgras kies je?

Niet alleen bij het kiezen van tegels heb je enorm veel keuze, er bestaan ook ontzettend veel soorten kunstgras variërend in kleur, lengte en stevigheid. Daarnaast kun je ook voor gekleurd kunstgras kiezen, bijvoorbeeld zwart of zilver voor een modernere uitstraling. Je kunt met elke soort kunstgras een mozaïek maken waardoor de keuze enkel van jouw smaak afhankelijk is.

Stap 3: Ga voor de juiste afmetingen

Zodra je zowel de tegels als het kunstgras in huis hebt, is het tijd om het kunstgras op maat te snijden. Ons kunstgras wordt in een stuk (tenzij je voor een breedte van meer dan 4 m kiest) op een rol geleverd waarna je het zelf in het gewenst formaat kunt snijden. Dit gaat zeer eenvoudig met behulp van een stanleymes. Vaak wordt er voor gekozen om van kunstgras tegels te maken in hetzelfde formaat als de andere tegels, maar dit hoeft natuurlijk niet. Het is je eigen project dus je kunt het naar eigen wens maken.

Stap 4: Leggen maar!

Nu zowel de tegels als het kunstgras in het juiste formaat aanwezig zijn, kun je het mozaïek gaan leggen. Beide kunnen op een vlak zandbed worden gelegd. Om de kunstgras tegels goed te bevestigen kun je ze vastzetten met kunstgrashaken aan de rand van de tegel. Vervolgens hoef je enkel nog de kunstgrasvezels overeind te borstelen en je mozaïek is klaar.

 

Kunstgrasnet Kantoor Medewerker