Algemeen

Maak je balkon zomerproof met kunstgras!

leestijd 11363x bekeken
Geschreven door Arthur Voorhuis

Het is langer licht en de zon komt weer vaker tevoorschijn, de zomer lijkt er dan toch eindelijk aan te komen. Maar is jouw balkon al zomerproof? Of kan je balkon nog wel een update gebruiken? In deze blog helpen we jou op weg.

Je balkon zomerproof in 3 stappen

Ondanks dat we vaak veel tijd in onze tuin steken, wordt het balkon regelmatig over het hoofd gezien. Zonde, aangezien je je balkon met de volgende 3 stappen een frisse uitstraling kunt geven en kunt omtoveren tot een perfecte plek om tot rust te komen.

De perfecte ondergrond voor jouw balkon

Net zoals bij een tuin kun je de ondergrond van je balkon aan jouw wensen aanpassen. Zo kun je houten vlonders op het beton leggen of kun je voor een groene uitstraling kiezen met behulp van kunstgras. Een kunstgras balkon is uitermate geschikt doordat het onderhoudsvriendelijk is en op beton of tegels geplaatst kan worden. Bovendien is het heerlijk zacht om op te lopen. Ook kun je voor een combinatie van verschillende materialen kiezen. Maak bijvoorbeeld een speels mozaïek van houten vlonders en kunstgras op je balkon.

Bekijk hier de soorten kunstgras die geschikt zijn voor het balkon.

Kunstgrasnet Kantoor Impressie

Je balkon opknappen met de leukste meubels

Nadat je jouw gewenste ondergrond gekozen hebt, kun je je balkon verfraaien met meubels. Zo kun je niet alleen kiezen voor stoelen en tafels maar ook voor een loungeset. Wil je een relaxplek creëren zonder veel geld uit te geven? Dan kun je zelf je meubels maken, denk bijvoorbeeld aan een bank van pallets.

Planten, lampjes en kussens ter decoratie

De laatste stap om je balkon zomerproof te maken is decoratie. Met behulp van kussens, lampjes, kaarsen en verschillende soorten planten, kun je jouw balkon op de gewenste manier inrichten. Wil je graag een groen balkon? Dan kun je naast kunstgras ook stellingkasten met verschillende planten op je balkon plaatsen.

Nu houdt niks je meer tegen om van het lekkere weer te genieten.