Kunstgrasrol Productieproces
Algemeen

Veiligheidscertificaat voor kunstgras van Kunstgrasnet.nl

leestijd 10236x bekeken
Kunstgrasrol Productieproces Geschreven door Arthur Voorhuis

Kunstgrasnet heeft een certificaat ontvangen dat de veiligheid van kunstgras garandeert. De veiligheid van kunstgras wordt regelmatig onder de loep genomen nadat er berichten verschenen dat kunstgras giftig kon zijn. Om jouw veiligheid te garanderen, hebben wij ons kunstgras uitgebreid laten testen door een onafhankelijk onderzoeksinstituut en zijn wij voor de veiligheidscertificering geslaagd.

Waarom een kunstgras certificaat?

Kunstgras kwam in een negatief daglicht te staan toen bleek dat rubbergranulaat, de zwarte korrels die gebruikt worden als opvulmateriaal op sportvelden, giftige en zelfs kankerverwekkende stoffen kon bevatten. Uit onderzoek van het RIVM bleek echter dat het gezondheidsrisico van sporten op velden met rubbergranulaat, verwaarloosbaar is. De veiligheid van kunstgras zelf is sowieso nooit in twijfel getrokken. Daarnaast gebruiken wij geen rubbergranulaat waardoor ons kunstgras 100% veilig.

Resultaten tests

Om deze claim te garanderen hebben wij ons kunstgras uitgebreid laten testen. Zo heeft TÜV Nederland de verschillende soorten kunstgras getest op schadelijk stoffen. Hierbij wordt gekeken of de concentratie van deze stoffen onder de norm valt, waardoor deze niet schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Wat blijkt, onze verschillende soorten kunstgras voldoen allemaal aan de norm. Hierdoor is ons kunstgras even veilig bevonden als kinderspeelgoed. Ons kunstgras is dus niet giftig of kankerverwekkend waardoor je optimaal van ons kunstgras kunt genieten; zoals het hoort natuurlijk!

Ons kunstgras is even veilig bevonden als kinderspeelgoed!

Hoe zit het verder met de veiligheid van kunstgras?

Ook op het gebied van brandveiligheid is kunstgras een veilige keuzeKunstgras is namelijk, in tegenstelling tot wat men vaak denkt, niet brandbaar. Er zijn zelfs vele soorten kunstgras die een brandvertragende werking hebben.

Doordat ons kunstgas 100% veilig is, is het ook uitermate geschikt voor gezinnen met jonge kinderen. Lees het blog wanneer je meer wilt weten over de kindvriendelijk van kunstgras.

Heb je verder nog vragen over het kunstgras certificaat of over de veiligheid van kunstgras? Neem dan gerust contact met ons op.

Kunstgrasnet Klantenservice Medewerker