Algemeen

Voetbal veilig op kunstgras

leestijd 13142x bekeken
Geschreven door Arthur Voorhuis

Kunstgras wordt regelmatig gebruikt voor sportvelden en dan met name voetbalvelden. Sportvelden worden immers intensief gebruikt waardoor echt gras snel kan slijten en er kale plekken kunnen ontstaan. Kunstgras blijft mooi en is heel sterk waardoor het goed tegen intensief gebruik kan. Daarnaast wordt voor sportvelden vaak een speciale soort kunstgras gebruikt dat door een harde vezel extra stevig is. Toch is niet iedereen enthousiast over voetbalvelden van kunstgras, omdat ze minder veilig zouden zijn. Wij leggen je graag uit of kunstgras voor sportvelden echt minder veilig is dan echt gras.

Voetbalvelden van kunstgras, zijn ze veilig?

De veiligheid van voetballen op kunstgras kwam in opspraak nadat gespeculeerd werd dat de rubbergranulaatkorrels tussen het gras giftig en kankerverwekkend zouden zijn. Deze korrels worden gebruikt bij sportvelden om ervoor te zorgen dat de bal goed kan stuiteren en dat sporters zich bij een sliding of val minder snel bezeren. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft naar aanleiding van de speculaties de korrels uitgebreid onderzocht. Zij concludeerde dat ondanks dat er inderdaad kleine hoeveelheden giftige stoffen vrijkomen, de velden volledig veilig zijn om op te sporten; je bent tenslotte niet constant op het veld. Als ouder kun je je kinderen dus met een gerust hart laten voetballen op voetbalvelden van kunstgras.

Sportkunstgras van Kunstgrasnet

Wanneer je kiest voor het sportgras van Kunstgrasnet weet je zeker dat je voor een volledig veilige optie kiest. Ons sportgras bevat namelijk geen rubbergranulaatkorrels. Wij gebruiken voor het sportgras fijnere en hardere vezels die we instrooien met zand, zodat deze ook bij intensief gebruik overeind blijven staan.

Ons sportgras  is niet alleen gericht op intensief gebruik, door het gebruik van lange en fijne sprieten, ziet het er erg natuurlijk uit. Zo kunnen kinderen regelmatig een balletje trappen op het grasveld of een persoonlijke voetbalcompetitie organiseren en kun jij toch genieten van een mooie tuin met een groen grasveld.

Voor vragen over voetbal of andere sporten en kunstgras kun je het contactformulier invullen. Wij proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Kunstgrasnet Kantoor Impressie