Wat zijn de voor- en nadelen van kunstgras?
Algemeen

Wat is het verschil tussen een grastapijt en kunstgras?

leestijd 11454x bekeken
Wat zijn de voor- en nadelen van kunstgras? Geschreven door Arthur Voorhuis

Kunstgras, grasmat en grastapijt zijn slechts enkele voorbeelden van de termen waarmee kunstgras kan worden aangeduid. Toch wordt met al deze termen niet altijd hetzelfde product bedoeld. In deze blog gaan we in op het verschil tussen een grastapijt en kunstgras.

Is grastapijt een synoniem voor kunstgras?

Hier zijn de meningen over verdeeld. Een groot deel van de kunstgrasaanbieders zal deze vraag met ja beantwoorden. Vaak wordt met een grastapijt inderdaad kunstgras bedoeld. Wanneer je kunstgras besteld, wordt dit namelijk opgerold geleverd, wat bij normaal tapijt ook het geval is. Dit verklaart ook meteen hoe de term grastapijt is ontstaan.

Toch wordt er tegenwoordig vaak een onderscheid gemaakt tussen kunstgras en grastapijten. Kunstgras bevat meerdere soorten vezels, die verschillen in lengte en kleur. Hierdoor krijgt het die realistisch uitstraling en is het nauwelijks te onderscheiden van echt gras. Grastapijten zijn daarentegen voordeliger maar vaak ook van mindere kwaliteit. Een grastapijt wordt namelijk vaak gezien als een graskleurig tapijt, dat enigszins dezelfde structuur heeft als gras.  Het kan ideaal zijn als tijdelijke oplossingen, maar het geeft niet dezelfde realistische uitstraling als kunstgras. Het wordt dan ook vaak gebruikt op het balkon in plaats van in de tuin.

Grastapijten bij Kunstgrasnet?

Kunstgrasnet staat voor hoge kwaliteit. Wij leveren dan ook alleen kunstgras dat aan deze standaard voldoet. Wanneer wij praten over een (kunst)grastapijt dan bedoelen we daar “echt” kunstgras mee. Wij hanteren de term (kunst)grastapijt als synoniem voor kunstgras. Wil je zelf ervaren hoe ons kunstgras aanvoelt voordat je een beslissing maakt? Of twijfel je nog tussen een aantal soorten kunstgras? Vraag dan gratis en vrijblijvend 4 kunstgrasstalen aan. Zo weet je zeker dat het kunstgras aan jouw wensen voldoet.

Voor vragen over ons kunstgras kun je ons altijd benaderen via de verschillende contactmogelijkheden. Wij streven ernaar om vragen zo snel mogelijk te beantwoorden.

Kunstgrasnet Klantenservice Medewerker