Hoe kun je kunstgras het beste onderhouden?
Algemeen

Zacht, realistisch en mooi kunstgras, koop je bij Kunstgrasnet!

leestijd 11576x bekeken
Hoe kun je kunstgras het beste onderhouden? Geschreven door Arthur Voorhuis

Wil jij ook graag kunstgras in je tuin dat zowel zacht aanvoelt als er mooi en realistisch uitziet? Jij bent niet de enige! Zacht, mooi en realistisch zijn namelijk vaak belangrijke criteria in de zoektocht naar je favoriete soort kunstgras. Kunstgrasnet heeft kunstgras dat erg zacht aanvoelt en daarmee zeer geschikt is voor kinderen om op te spelen. Daarnaast voelt zacht kunstgras fijn onder je voeten. Dus heb je kinderen die graag in de tuin spelen of loop je vaak zonder schoenen door de tuin omdat er bijvoorbeeld een zwembad staat? Ga dan voor zachte kunstgras! Bij Kunstgrasnet hebben we kunstgras in ons assortiment dat vrijwel niet te onderscheiden is van echt gras. Ben je benieuwd over welk kunstgras we het hebben? In deze blog ontdek je wat ons meest zachte en realistische kunstgras is, hoe zowel zacht als realistisch kunstgras wordt gemaakt en wat de laatste ontwikkelingen zijn.

Hoe wordt zacht kunstgras gemaakt?

Ons zachte kunstgras wordt op verschillende manieren zachter gemaakt. De meest voorkomende manieren zijn dikkere en langere vezels voor de kunstgrassprieten, maar ook een hogere dichtheid van het kunstgras. Daarnaast is kunstgras zonder een shape, zachter dan kunstgras met shape, zoals kunstgras met C-shape en Diamond-shape. De garen van kunstgras met shape veren beter terug dan de garen van kunstgras zonder shape. Het duurt ook langer tot deze garen plat liggen. Kunstgras met shape lijkt om deze redenen realistischer. Tot slot kan kunstgras ook zachter worden gemaakt door het gebruik van een andere soort vezel. Er zijn namelijk vezels van PE (polyethyleen) en vezels van PP (polypropeen). Een kunstgrasvezel van PE geeft een zachter gevoel dan een vezel van PP.

Hoe wordt realistisch kunstgras gemaakt?

Het belangrijkste voor een realistisch kunstgras is de kleurstelling. De kleuren moeten namelijk bestaan uit groentinten die overeenkomen met de kleuren van echt gras. De kleuren van echt gras kunnen door verschillende omstandigheden, zoals het weer, verschillen per land en hebben dus invloed op hoe realistisch kunstgras wordt gevonden. Een kunstgrasmat die er voor Nederlanders realistisch uitziet, kan er dus voor Chinezen onrealistisch uitzien. Door middel van het verwerken van een duidelijke mosdraad (bruin draad) is het gras niet alleen maar groen. Echt gras ziet er namelijk ook niet helemaal perfect groen uit, toch? We horen dan ook vaak van klanten dat het kunstgras Naturel eruit ziet zoals gras eruit moet zien. Toch wordt er vaak gekozen voor kunstgras Discovery met name dit kunstgras meer lijkt op het gras dat ze thuis hebben. Dit komt doordat er in de Discovery meer bruin (mosdraad) is verwerkt. Tot slot is het bij realistisch kunstgras ook belangrijk dat er géén glans in het kunstgras zit. Door beter materiaal te gebruiken glanst het kunstgras minder.

Productiemachine Kunstgras

De ontwikkelingen met betrekking tot zacht en realistisch kunstgras

In de loop van de tijd gaan de sprieten bij kunstgras plat liggen. Om dit te voorkomen, wordt er veel onderzoek gedaan en zijn er al veel verbeterde soorten grastapijt ontwikkeld. Zo zijn er nu soorten kunstgras met een bepaalde shape, zoals de C-shape en Diamond-shape. Het kunstgras wordt dan in een bepaalde vorm gesneden. De Monte Carlo is een C-shape product en de London NewDecorLounge PlusElegance en Relax New zijn Diamond-shape producten. Een nadeel van kunstgras met een shape, is dat het kunstgras wat stugger aanvoelt.
Tot slot vallen de sprieten bij kunstgras vaak standaard één kant op. Er komen steeds meer soorten kunstgras waarbij dit niet het geval is. Doordat de sprieten bij kunstgras alle kanten op staan, lijkt het realistischer. Bij ons kunstgras Excellence is dit bijvoorbeeld het geval!

Wil je zacht kunstgras?

We hebben verschillende soorten kunstgras dat zacht aanvoelt. Vooral het kunstgras London NewDecorLounge Plus en Elegance zijn erg zacht.

Of wil je ons meest realistische kunstgras?

Wil jij kunstgras dat net echt lijkt? Wij hebben drie soorten kunstgras die er zeer realistisch uitzien, namelijk het kunstgras Chill 2.0Discovery en Naturel!

Ben je er nog niet over uit welke soort kunstgras het beste bij je past? Geen probleem! Neem dan contact op met onze klantenservice. Wij helpen je graag bij het vinden van het perfecte kunstgras!

Kunstgrasnet Klantenservice Medewerker