Terug naar alle vragen

Hoe moet ik kunstgras onderhouden?

  • Algemeen

Kunstgras is er in verschillende soorten en prijzen. Het onderhoud van alle typen kunstgras is snel en simpel. Hoewel kunstgras weinig onderhoud vergt, is het wel belangrijk om je kunstgras regelmatig te verzorgen. Hierdoor zal je kunstgras langdurig mooi blijven.

Deze eenvoudige tips helpen je met het onderhoud van je kunstgras:

  • Borstel kunstgras regelmatig met een harde kunstgrasbezem zodat het mooi rechtop blijft staan en blaadjes, takjes en zaadjes verwijderd worden. Als deze blaadjes, takjes en zaadjes blijven liggen kan er namelijk onkruid ontstaan. Daarnaast is het belangrijk om kunstgras minimaal één keer per jaar te borstelen omdat het door gebruik platter kan worden.
  • Eventuele vlekken van bijvoorbeeld huisdieren of dranken kan je gemakkelijk met water of wat sop wegboenen.
  • We brengen een stabilisatiedoek aan onder het kunstgras. Hierdoor wordt het wortelen van onkruid belemmerd. Mocht je onverhoopt onkruid in het kunstgras vinden, dan kan je dit gemakkelijk met de hand verwijderen. Je kunt hier ook een harde bezem, hark, borstel of verdelgingsmiddel voor gebruiken.
  • Een jaarlijkse uitgebreide onderhoudsbeurt aan je kunstgras is goed voor de levensduur van je kunstgras

Kunstgras hoeft niet besproeid te worden en zal ook niet verkleuren door droogte. Het onderhouden van je kunstgras zal dus geen tijdrovende activiteit zijn.

Hoe kun je kunstgras het beste onderhouden?