Terug naar alle vragen

Hoe moet ik kunstgras onderhouden?

  • Algemeen

Kunstgras is er in verschillende soorten en prijzen. Het onderhoud van alle typen kunstgras is snel en simpel. Hoewel kunstgras weinig onderhoud vergt, is het wel belangrijk om het kunstgras regelmatig te verzorgen. Hierdoor zal uw kunstgras langdurig mooi blijven.

Deze eenvoudige tips helpen u met het onderhoud van uw kunstgras:

  • Borstel kunstgras regelmatig met een harde kunstgrasbezem zodat het mooi rechtop blijft staan en blaadjes, takjes en zaadjes verwijderd worden. Als deze blaadjes, takjes en zaadjes blijven liggen kan er namelijk onkruid ontstaan. Daarnaast is het belangrijk om kunstgras minimaal één keer per jaar te borstelen omdat het door gebruik platter kan worden.
  • Eventuele vlekken van bijvoorbeeld huisdieren of dranken kunt u gemakkelijk met water of wat sop wegboenen.
  • We brengen een stabilisatiedoek aan onder het kunstgras. Hierdoor wordt het wortelen van onkruid belemmerd. Mocht u onverhoopt onkruid in het kunstgras vinden, dan kunt u dit gemakkelijk met de hand verwijderen. U kunt hier ook een harde bezem, hark, borstel of verdelgingsmiddel voor gebruiken.
  • Een jaarlijkse uitgebreide onderhoudsbeurt aan uw kunstgras is goed voor de levensduur van uw kunstgras

Kunstgras hoeft niet besproeid te worden en zal ook niet verkleuren door droogte. Het onderhouden van uw kunstgras zal dus geen tijdrovende activiteit zijn.

Hoe kun je kunstgras het beste onderhouden?