Terug naar alle vragen

Hoe verwijder je mos van het kunstgras?

  • Algemeen

Er zit een groot aantal voordelen aan kunstgras. Eén daarvan is dat het niet of nauwelijks onderhoud nodig heeft. Toch kan het voorkomen dat er mos in uw kunstgras tuin groeit. Maar hoe komt dat mos eigenlijk op het kunstgras terecht, want er groeit toch helemaal geen mos op kunstgras? En misschien nog wel belangrijker: hoe verwijder je mos van kunstgras?

Waarom groeit er mos in kunstgras?

Als het kunstgras op de juiste manier, volgens de kunstgras leginstructies, is aangelegd, kan er in principe geen mos of onkruid door het kunstgras groeien. Het stabilisatiedoek dat bij het aanleggen onder het kunstgras wordt geplaatst, zorgt er namelijk voor dat onkruid zich geen weg naar boven weet te banen. Maar hoe komt het dan dat er soms toch mos tussen het kunstgras groeit? Dit heeft te maken met de wind. Mos kan door de lucht op het kunstgras terechtkomen, waarna het zich in de kunstgrasmat kan nestelen. Bovendien is mos gebaad bij donkere en vochtige plekken. Is dit bij uw kunstgras het geval? Dan is de kans op mos dus iets groter.

Mos in kunstgras: kun je het voorkomen?

Heb je net een nieuwe kunstgrasmat gekocht en wil je voorkomen dat hier mos tussen komt te groeien. Allereerst is het dan dus belangrijk om het gras op de juiste manier aan te leggen. Laat u het leggen van het kunstgras liever door ons doen? Dan kunt u altijd gebruikmaken van onze kunstgras aanlegservice.

Gezien het feit dat het mos door de lucht door de lucht op het kunstgras terechtkomt is dit nooit helemaal uit te sluiten. Toch kun je er wel voor zorgen dat het mos zich niet in het kunstgras weet te nestelen. Hiervoor is het belangrijk om het grastapijt regelmatig even borstelt met een kunstgras bezem, om op deze manier bladeren, takjes, maar dus ook mos te verwijderen. Door dit regelmatig te doen, veeg je de losse zaadjes eenvoudig van het kunstgras en voorkom je dat het mos verder groeit.

Mos uit kunstgras verwijderen

Is het kwaad al geschied en heeft er zich toch mos in uw kunstgras weten te nestelen? Erg vervelend, maar er is gelukkig een aantal mogelijkheden om mos uit kunstgras te verwijderen. Allereerst kunt u proberen het mos te bestrijden met strooizout. Strooi simpelweg wat zout op de plekken waar het mos zich bevindt en borstel dit een kwartiertje later eenvoudig weg met de kunstgras bezem. Heeft dit niet het gewenste resultaat? Dan zijn er ook speciale middelen op de markt om mos te verwijderen. Lees hierbij wel altijd goed de gebruikersinstructies van het desbetreffende product om schade aan het gras te voorkomen.

Kunstgras accessoires