Terug naar alle vragen

Is kunstgras veilig?

  • Algemeen

Wij krijgen vaak de vraag of kunstgras veilig is. Iets waar je je bij Kunstgrasnet nooit zorgen om hoeft te maken. De diverse soorten kunstgras zijn veelvuldig getest. Uit de testen blijkt dat ons kunstgras net zo veilig als speelgoed is. Daarbij is ons kunstgras vrij van rubbergranulaat, het element waar alle berichtgeving over ging.

(On)veilig kunstgras: hoe zat het ook alweer?

Er is veel te doen (geweest) om de veiligheid van kunstgras. Meerdere keren is in twijfel getrokken of kunstgras schadelijk is voor de gezondheid. De discussie ging daarbij altijd over de zwarte korrels in de velden (het rubbergranulaat) en de giftige stoffen die daaruit vrij zouden komen. Want kunstgras zelf: dat is veilig!

Onder andere het RIVM heeft daarom de veiligheid van kunstgras met rubbergranulaat onderzocht. Het granulaat, dat bestaat uit gemalen autobanden, wordt gebruikt als opvulmateriaal en maakt het veld beter geschikt voor slidings. De uitslag van het RIVM-onderzoek: de schadelijke stoffen die kunnen vrijkomen zijn minimaal. Je kunt dus gewoon sporten op kunstgras met rubbergranulaat.

Download het RIVM onderzoek 

Kunstgrasnet: 100% veilig kunstgras

De materialen van de verschillende soorten kunstgras die wij aanbieden, zijn uitgebreid getest door onder andere TÜV Nederland. Dit bedrijft test of onze producten voldoen aan de eisen die wij eraan stellen, op bijvoorbeeld het gebied van veiligheid. Ons kunstgras is brandveilig. Ook huisdieren zoals honden en katten kunnen er zonder problemen op spelen, lopen en ravotten.

Extra veilig kunstgras voor kinderen

Het kunstgras van Kunstgrasnet is veilig. Maar spelende kinderen kunnen hun in hun enthousiasme struikelen en vallen, zeker als ze op speeltoestellen in de weer zijn. Om de pijn op voorhand te verzachten, kun je voor een speciaal soort ondergrond met speciale kunstgras valdemping kiezen. Ook veel speeltuinen hebben een ondergrond met valdemping. Uiteraard bestel je deze valdemping ook bij Kunstgrasnet.

Heb je een vraag over de veiligheid van kunstgras? Neem contact met ons op.

Kunstgrasnet Klantenservice Medewerker