Terug naar alle vragen

Kan kunstgras op hout worden gelegd?

  • Algemeen

Kunstgras kan op verschillende ondergronden worden gelegd. Zand is hiervoor het meest gebruikelijk, maar wanneer u kunstgras op hout wilt plaatsen, is dat in de meeste gevallen ook geen enkel probleem. Heeft u een terras of een houten vlonder in de tuin waar u het kunstgras op wilt leggen? Dan kunt u dit dus – mits het hout in goede staat is – rechtstreeks op het hout aanbrengen.

De staat van het hout

Voordat u het kunstgras op de houten vlonder het terras plaatst, is het belangrijk om eerst de huidige staat van het hout goed te beoordelen. Wanneer het hout van slechte kwaliteit is, bestaat de kans dat dit vroeg of laat problemen met uw kunstgrasmat oplevert. In dat geval is het dus verstandiger om het bestaande hout eerst volledig te verwijderen, alvorens u het kunstgras op een andere kunstgras ondergrond legt.

Zelf kunstgras op hout leggen

Wanneer de staat van het hout goed genoeg is, kan het kunstgras zonder problemen op het hout worden gelegd. En het mooie is: in de meeste gevallen doet u dit eenvoudig zelf. Voordat u begint, is het van belang dat het hout volledig vrij wordt gemaakt van takjes, bladeren en ander vuil. Wanneer dit is gebeurd, kunt u het stabilisatiedoek op het hout leggen. Het stabilisatiedoek zorgt ervoor dat eventuele oneffenheden in het hout worden weggewerkt en dient als stevige onderlaag voor het kunstgras. Als dit eenmaal op zijn plaats ligt, kunt u het kunstgras volgens onze kunstgras leginstructies op het hout leggen.

Kunstgras op hout laten leggen

Al met al is het dus zeer goed mogelijk om kunstgras op hout aan te leggen. En in de meeste gevallen doet u dit dus ook nog eens eenvoudig zelf. Toch kunnen wij ons ook voorstellen dat u het aanleggen van het kunstgras liever uit handen geeft. Ook dat is bij Kunstgrasnet geen enkel probleem. In dat geval kunt u gebruikmaken van onze kunstgras aanlegservice. Wanneer u hiervoor kiest, zorgen onze kunstgras professionals ervoor dat al het werk uit handen wordt genomen en het kunstgras op de juiste manier op het hout wordt geplaatst.