Terug naar alle vragen

Lijkt kunstgras op echt gras?

  • Algemeen

Vroeger waren echt gras en kunstgras kun eenvoudig van elkaar te onderscheiden. Het voelde anders aan, het zag er anders uit, maar tegenwoordig is dit allang niet altijd meer het geval. Sterker nog: de grote meerderheid van alle kunstgrasmatten lijkt op het eerste gezicht gewoon echt gras te zijn.

Lijkt kunstgras op nep gras?

Door de grote en snelle ontwikkeling in de wereld van het kunstgras, is het grastapijt door de jaren heen steeds meer op natuurgras gaan lijken. Uiteraard is dit verschil tussen echt en nep gras bij de ene kunstgrassoort groter dan bij de andere. Vooral bij het luxere kunstgras, dat bijvoorbeeld in de siertuin kan worden gelegd, is dit verschil zeer klein. Door de langere graspool en het het feit dat het gras zeer zacht aanvoelt, is dit tegenwoordig nauwelijks van echt te onderscheiden. Bij bijvoorbeeld kunstgras sportgras, waar de kwaliteit van het gras belangrijker is dan het uiterlijk, is dit verschil weer iets groter, al komt dit gras er ook steeds echter uit te zien.

Kunstgras of echt gras kiezen

Waar kunstgras er vroeger nog vaak ‘nep’ uitzag, is dit vandaag de dag dus niet meer het geval. Het is voor veel mensen een reden om tegenwoordig eerder voor kunstgras dan voor echt gras te kiezen. Kunstgras kent namelijk een groot aantal voordelen ten opzichte van echt gras. Het grootste voordeel zit hem in het onderhoud van het kunstgras. Of liever gezegd: het gebrek aan onderhoud. Met kunstgras is het maaien, sproeien en zaaien voorgoed verleden tijd. Met een minimum aan onderhoud, geniet u het hele jaar door van een prachtige groene grasmat. Tenminste, als niet voor gekleurd kunstgras hebt gekozen.

Echt gras of kunstgras kopen

Als u ervoor kiest om kunstgras te kopen, zal dit in de meeste gevallen meestal net iets duurder zijn dan wanneer u voor echt gras kiest. Echter, op de lange termijn zal kunstgras altijd goedkoper uitpakken. Doordat het onderhoud aan het kunstgras zo nihil is, heeft u daar niet of nauwelijks kosten aan.Ook het aanleggen van kunstgras is een stuk eenvoudiger dan het aanleggen van echt gras. Zeker wanneer u het gras zelf inzaait, kan dit nogal wat tijd kosten en dan is het nog maar de vraag hoe het gras erbij komt te liggen. Bij kunstgras heeft u deze problemen niet. Met behulp van onze kunstgras leginstructies, legt u het kunstgras eenvoudig zelf aan. Laat u het kunstgras liever aanleggen? Dan staat onze kunstgras aanlegservice voor u klaar.

Kunstgras Stalen Inspectie