Terug naar alle vragen

Waar dient drukverdeeldoek voor?

  • Algemeen

Het aanleggen van is een precies klusje, waar meerdere accessoires bij kunnen helpen. Onder andere een drukverdeeldoek kan helpen bij het optimaal aanleggen van uw kunstgrasmat. Maar waar dient een drukverdeeldoek eigenlijk voor en hoe gebruikt u dit doek?

Het drukverdeeldoek: wat is het?

Bij het aanleggen van kunstgras is de ondergrond een zeer belangrijke factor. Afhankelijk van het type grond, kan de ondergrond op verschillende manieren, met verschillende materialen bedenkt worden. Wilt u het kunstgras aanleggen op een relatief wat stevigere ondergrond? Dan is het aan te raden om een drukverdeeldoek (ook wel stabilisatiedoek genoemd) onder het kunstgras aan te brengen. Maar ook op een zachtere ondergrond, kan het aanleggen van een drukverdeeldoek absoluut geen kwaad. Een drukverdeeldoek onder het kunstgras zorgt voor meer stevigheid en zorgt er bovendien voor dat de druk – logischerwijs – over de gehele kunstgrasmat verdeeld wordt, waardoor er geen plaatselijke oneffenheden ontstaan. 

Welke voordelen biedt drukverdeeldoek?

Drukverdeeldoek brengt verschillende voordelen met zich mee, wanneer dit onder kunstgras wordt aangebracht. Allereerst zorgt het dus – zoals al eerder gezegd en de naam van het product ook al een beetje doet vermoeden, voor een goede verdeling van de druk die bovenop het kunstgras wordt uitgeoefend. Op deze manier kunt u met een gerust hart over het kunstgras lopen of zware objecten als meubels op speeltoestellen op het kunstgras plaatsen. 

Wanneer u begint aan het leggen van kunstgras, is het belangrijk dat u dit op een egale ondergrond doet. Als u het kunstgras op een ondergrond met hobbels en andere oneffenheden zou leggen, zouden deze vroeg of laat door het kunstgras heen zichtbaar worden. Met het plaatsen van een drukverdeeldoek, zorgt u ervoor dat de ondergrond onder het kunstgras mooi egaal is (en blijft!). 

Ten slotte draagt een drukverdeeldoek onder het kunstgras bij aan het tegengaan van onkruid. Het doek dient hierbij als het ware als een soort extra beschermlaag, waardoor onkruid geen kans krijgt om door het kunstgras geen te groeien. Met kunstgras met een drukverdeeldoek hoeft u u dus, naast het feit dat u sowieso al niet hoeft te maaien, zaaien of sproeien, geen zorgen meer te maken over onkruid en ander onderhoud aan uw tuin. Ideaal!