Terug naar alle vragen

Wat zijn kunstgras pennen?

  • Algemeen

Bij het aanleggen van kunstgras is er een aantal opties om het kunstgras vast te zetten aan de ondergrond. Kunstgras pennen (ook wel kunstgras haken genoemd) zijn hierbij een van de meest gebruikte accessoires. De kunstgras pennen zijn eenvoudig zelf in het kunstgras te plaatsen en bieden bovendien een aantal grote voordelen.

Hoe gebruik ik kunstgras pennen?

Het gebruik van kunstgras pennen bij het aanleggen van uw kunstgras doet u eenvoudig zelf. Wanneer het kunstgras op de juiste en gewenste plek ligt, is het tijd om de kunstgrasmat vast te zetten. Dit doet u door de kunstgras pennen langs de omtrek van het kunstgras in de ondergrond de zetten. Om de pennen helemaal weg te werken in het kunstgras, is het aan te raden om het kunstgras dat zich onder de pen bevindt iets omhoog te trekken. Het aantal kunstgras pennen dat u nodig heeft hangt af van de grootte van uw kunstgras. Dit kunt u eenvoudig berekenen door 2x de omtrek van de kunstgrasmat te berekenen. Heeft u een kunstgrasmat van 3 bij 4? Dan is de omtrek 14 meter en hebt u in totaal dus zo’n 28 kunstgras pennen nodig.

Kunstgras pennen voordelen

Kunstgras pennen brengen een aantal grote voordelen met zich mee. Allereerst is het een van de meest efficiënte en stevige manieren voor het vastzetten van kunstgras. Verder is het een groot voordeel dat de pennen zo eenvoudig te plaatsen zijn. En bent u van plan om uw kunstgras te plaatsen in een meer glooiende omgeving? Ook dan zijn kunstgras pennen de allerbeste keuze.