Kunstgras kopen? Gebruik de Koopgids!

leestijd

Kunstgras kopen: waar moet je aan denken?

Kunstgras tapijt is een stuk onderhoudsvriendelijker dan echt gras. Het is dé uitkomst wanneer u geen zin of tijd heeft om uw tuin te onderhouden, maar wel van een mooi groen grastapijt wilt genieten. Logisch dus dat u erover nadenkt om kunstgras te nemen. Maar waar moet u allemaal op letten als u kunstgras wilt kopen?

Spring direct naar een onderwerp:

De juiste kunstgrasmat kopen: waar moet u op letten?

Om kunstgras kopen zo eenvoudig mogelijk te houden, hebben wij de belangrijke stappen en beslissingen uitgelicht.

Welk soort kunstgras moet ik kiezen?

Kunstgras is er in verschillende soorten en maten. Maar welke soort kunstgras moet u nu eigenlijk kiezen? Hiervoor is het allereerst belangrijk om te bedenken waar het kunstgras komt te liggen. Komt uw kunstgras in de tuin te liggen of zoekt u een kunstgrasmat voor het balkon of terras? Om de keuze wat eenvoudiger te maken, hebben we van onze meer dan 40 verschillende soorten kunstgras al voorgeselecteerd welke soort vaak voor welke plek worden gekozen:

–     Ik wil kunstgras in de tuin

–     Ik wil kunstgras op het balkon

–     Ik wil kunstgras op het terras

Buiten de verschillende locaties waar u uw kunstgras neer kunt leggen, zijn er bij Kunstgrasnet nog meer soorten kunstgras te onderscheiden. Wat uw wens ook is; bij Kunstgrasnet hebben we een kunstgrassoort voor iedere situatie. Wilt u bijvoorbeeld een keer iets anders dan groen kunstgras? Neem dan eens een kijkje bij onze verschillende soorten gekleurd kunstgras. Zoekt u kunstgras om op te sporten? Daarvoor hebben we verschillende soorten kunstgras voor sportvelden. Ook wanneer u op zoek bent naar goedkoop kunstgras, kunstgras voor bedrijven, kunstgras voor evenementen; bent Kunstgrasnet bent u aan het goeie adres.

Veiligheid van kunstgras tapijt

Er is veel te doen geweest over de veiligheid van kunstgras sportvelden voor kinderen. Dat ging echter over de zwarte rubberkorrels (granulaat) dat tussen de sprieten zit. Een kunstgrasmat die u bij ons koopt, bevatten géén rubbergranulaat en hebben een @veiligheidscertificaat gekregen van het onafhankelijke onderzoeksinstituut TÜV. Dit betekent dat ons kunstgras even veilig is als kinderspeelgoed. We leggen zelfs bij kinderdagverblijven!

“Ons kunstgras is even veilig als kinderspeelgoed” – Evert Gregoire, eigenaar

Ook voor huisdieren zijn onze kunstgrasmatten geschikt. Het kunstgras lijdt niet onder eventueel graven en ontlasting schep of spoelt u er zo af. Het plastic kan alleen gevaarlijk zijn wanneer ze gaan knagen of kauwen.

Daarnaast is het kunstgras behandeld en heeft het een brandvertragende werking. Let een beetje op bij het barbecueën met kolen. Het blijft natuurlijk gewoon kunststof dus kleine schroeiplekken kunnen wel ontstaan, maar die zijn eenvoudig te repareren.

Gebruik

Sporten en spelen kan op alle soorten kunstgras. Wilt u kunstgras speciaal om op te voetballen, tennissen of hockeyen? Dan is het handig om een speciaal kunstgras sportveldje aan te schaffen. Dit kan al zo eenvoudig zijn als een verzonken hockeyveldje. Deze kunstgrassen zijn ideaal voor intensief gebruik.

Overigens kunt u op al onze kunstgrasmatten zonder problemen een trampoline of een speeltoestel plaatsen. Het is zelfs mogelijk om een zwembad op kunstgras plaatsen. Als u de installatie weghaalt even de garen opborstelen met een kunstgras bezem en u ziet er niets meer van!

Kunstgras Stalen Inspectie

Kwaliteit

Kunstgras is er in vele soorten en maten. Door technologische ontwikkelingen krijgen het kunstgras een meer natuurlijke uitstraling: de beste soorten zijn al nauwelijks van echter gras te onderscheiden! Bovendien zijn de beste kunstgrasmatten erg zacht en prettig om met blote voeten over te lopen. Sommige soorten hebben de speciale C-shape techniek waardoor de sprieten beter blijven staan.

Onderhoud

Met kunstgras zijn maaien, sproeien en inzaaien verleden tijd. Voor het mooie kunt u het af en toe opborstelen en de bladen verwijderen, maar dat hoeft natuurlijk niet. Drankvlekken of ontlasting van huisdieren kunt u er gewoon met sop afboenen. Het kunstgras verkleurt niet. U krijgt 8-20 jaar UV-garantie.

Voor u kunstgras koopt, eerst gratis stalen aanvragen

Voor u kunstgras gaat bestellen, is het slim om gratis grastapijt stalen aan te vragen. U krijgt dan 4 verschillende soorten grastapijt thuisgestuurd. Zo kunt u de verschillen tussen de verschillende kunstgrassen goed zien en voelen. Probeer het: zodra u het ziet en voelt, bent u om!

We kunnen er nog duizend woorden aan wijden, maar u moet het zien en voelen om te geloven. En dat hoeft niets te kosten:

Vraag hier uw gratis grastapijt stalen aan >>

Kunstgras bestellen: hoe werkt dat?

U heeft de ideale kunstgrasmat geselecteerd. Uiteraard wilt u het kunstgras direct bestellen en deze zo snel mogelijk ontvangen, om te genieten van uw nieuwe strakke gazon. Hoeveel kunstgras heeft u eigenlijk nodig? En waar moet u nog meer op letten? Wij leggen het u uit:

Oppervlakte bepalen

Geen tuin is hetzelfde. Gelukkig is een grastapijt flexibel en kan zonder enig probleem op een helling of in iedere vorm gesneden worden met een kunstgrasmes. Wel zorgen ronde vormen of hellingen er voor dat u meer vierkante meters oppervlakte nodig heeft. Houd hier dus rekening mee tijdens het bestellen van uw kunstgras tapijt.

Kosten

Kunstgras prijzen variëren van € 9,95 tot € 36,95 per m2. Bij Kunstgrasnet.be vindt u alle soorten kunstgras, van zeer realistisch grastapijt tot budget grastapijt, wat overigens nog steeds van uitstekende kwaliteit is. Bovendien hebben we regelmatig verschillende kunstgras aanbiedingen. In het algemeen geldt: Hoe hoger de kwaliteit van de sprieten en hoe hoger de dichtheid van het kunstgras tapijt, des te hoger de prijs. De totale prijs van uw bestelling is afhankelijk van twee factoren:

–          Het soort kunstgras

–          Het aantal vierkante meters

Als u weet welke soort u wilt, kunt u bij het bestellen het aantal vierkante meters dat u nodig heeft invullen. De prijs wordt dan automatisch berekend. Twijfelt u of wilt u advies op maat hebben? Neem gerust contact met ons op!

Accessoires

Voor het aanleggen en onderhouden van uw kunstgras tapijt kunt u verschillende grastapijt accessoires en benodigdheden gebruiken. Het is belangrijk dat u deze producten meeneemt in de prijs voor uw kunstgras tapijt. Wilt u bijvoorbeeld valdemping of een stabilisatiedoek, neem dit dan mee in de totaalprijs van uw grastapijt. Denk ook goed na over de afwatering en of het handig is om drainagematten onder uw grastapijt te leggen.   Gaat u zelf het kunstgras leggen, dan moet u ook denken aan montage materialen als haken, lijm om het kunstgras vast te zetten.Met een kunstgrasbezem kunt u eenvoudig de sprieten weer mooi overeind borstelen.

Het kunstgras is aangeschaft, wie gaat het leggen?

Als u de juiste kunstgrasmat heeft gekozen en besteld, krijgt u het binnen één week binnen. Dan rijst de volgende vraag: wie gaat dat eigenlijk leggen?

Zelf leggen of laten leggen?

Het leggen van een kunstgrasmat werkt nagenoeg hetzelfde als het leggen van tapijt. Als u dat kan, kunt u met onze uitgebreide leginstructies eenvoudig zelf kunstgras leggen. U vindt hier een lijst met benodigdheden, een stappenplan en een handige video om het legproces uit te leggen.

Heeft u glooiingen of lastige hoeken en wilt u zeker weten dat het goed lig? Dan kunt u er ook voor kiezen om het kunstgras door specialisten te laten leggen. Restmateriaal en afval nemen wij altijd weer mee zodat u meteen kunt genieten van uw nieuwe kunstgras tapijt. Maar u mag er natuurlijk ook zelfs iets creatiefs van maken!

De ondergrond

De ideale ondergrond voor kunstgras is een zandbed van 4 à 5 cm dik. Is de ondergrond van jouw tuin niet geschikt om kunstgras op te leggen dan moet dit vooraf hersteld worden. Geen nood: kunstgras kan op vele soorten ondergrond gelegd worden en met een stabilisatiedoek valt veel op te lossen.

Kunstgras op tegels is ook geen enkel probleem. Let er wel op dat regen goed weg kan lopen en dat de tegels netjes liggen en niet uitsteken. Wilt u zeker weten dat er na verloop van tijd geen tegelrandjes in komen te staan, dan raden we aan drainagematten te gebruiken.

Tot slot: vraag altijd gratis stalen aan

Nogmaals: als u ervoor kiest om kunstgras te kopen, wilt u zeker weten dat u goed zit. Wij raden onze klanten daarom altijd aan om een aantal varianten met elkaar te vergelijken. Als u de kwaliteit van onze kunstgrasmatten ziet en voelt, raakt u overtuigd!

Vraag hier uw gratis grastapijt stalen aan >>

Neem voor vragen contact met ons op.