Soorten kunstgras

Kunstgras voor in je tuin

leestijd

Yes, je bent nog maar een paar stappen verwijderd van nooit meer grasmaaien! Kunstgras is tenslotte veel onderhoudsvriendelijker dan echt gras. Het is dus dé uitkomst wanneer je geen zin, tijd of mogelijkheid hebt om je tuin te onderhouden. Of wanneer je gewoonweg geen groene vingers hebt, maar toch van een mooie groene grasmat wil genieten. Een ander voordeel is dat kunstgras jarenlang meegaat. Slim dus om eerst even onderzoek te doen vóór het aanschaffen van jouw nieuwe kunstgras. In deze koopgids vertellen we je alles wat je wil weten voor het kopen van kunstgras. Handig!

Welk type kunstgras past bij mij?

Kunstgras kun je bij ons kopen in verschillende vormen, maten, kleuren en prijsklassen. Daarnaast hebben wij ook C-shape kunstgras in ons

Kunstgras kopen is simpel, maar eerst is het belangrijk om te weten welk kunstgras bij jou en jouw situatie past. Komt het kunstgras bijvoorbeeld in de tuin te liggen of zoek je een kunstgrasmat voor op het balkon of dakterras? Ook de benodigde hoeveelheid kunstgras en je beschikbare budget zijn belangrijke factoren voor het vinden van de perfecte grasmat voor jou. Om de keuze eenvoudiger te maken hebben we voor elke situatie alvast een voorselectie gemaakt. Hierdoor zie je gemakkelijk welk kunstgras de beste keuzes zijn voor jouw tuin, balkon of dakterras.

Quote van Marc Cornelius

Wat bepaalt de echtheid van het kunstgras?

De echtheid van het kunstgras wordt met name door technologische ontwikkelingen bepaald. Deze technieken geven het kunstgras een meer realistische en natuurlijke uitstraling. En dat zie je meteen! De beste soorten zijn nauwelijks van echt gras te onderscheiden. Sommige soorten hebben de speciale C-shape techniek waardoor de sprieten beter blijven staan. Wanneer je over het kunstgras loopt zorgt deze C-shape techniek er namelijk voor dat de platgelopen grassprieten automatisch hun oorspronkelijke vorm weer aannemen. Zo ziet het kunstgras er altijd netjes en realistisch uit!

De beste soorten zijn nauwelijks van echt gras te onderscheiden. Sommige soorten hebben de speciale C-shape techniek waardoor de sprieten beter blijven staan. Quote van Marc Cornelius