Kunstgras voor uw tuin | Onderhoudsvrij

leestijd

Kunstgras voor uw tuin

Droomt u van een helder groen gazon in uw tuin, maar groeit het gras niet snel genoeg? Of lijdt het gras in uw tuin onder de wisselvallige weersomstandigheden? Met het kunstgras tapijt van Kunstgrasnet geniet u elke dag van het jaar van een prachtig gazon. Bekijk ons ruim assortiment grastapijt van Kunstgrasnet voor in de tuin en ga voor een prachtige groene oase.

Kunstgras of echt gras in uw tuin?

We begrijpen dat u wilt dat uw tuin er mooi groen, natuurrijk en natuurlijk uit komt te zien. U zult daarom een keuze moeten maken tussen echt gras of kunstgras. De voor- en nadelen van echt gras zullen u wel bekend zijn, wij leggen uit waarom u moet gaan voor kunstgras. Tegenwoordig is de uitstraling van grastapijt door technologische vernieuwingen zo ontwikkeld dat het niet meer van echt gras te onderscheiden is. U creëert zo met een kunstgras tapijt niet alleen een prachtig groen gazon, maar het ziet er ook nog eens zeer realistisch uit en zal niet van een gazon met echt gras te onderscheiden zijn.

Twijfelt u of het kunstgras tapijt wel iets voor u is? Of wilt u overtuigd raken van de natuurlijke uitstraling van het kunstgras? U kunt bij ons altijd gratis kunstgras stalen aanvragen om te kijken of het aan uw verwachting, wensen en behoeften voldoet.

Voordelen van kunstgras tapijt in uw tuin

Een achtertuin of voortuin met kunstgras kent vele voordelen vergeleken met echt gras. Het grootste voordeel is toch wel dat het onderhoudsarm is. Zonder dat u ernaar om hoeft te kijken, kunt u het hele jaar door genieten van een prachtig groen gazon. Het gras maaien, onkruid wieden, water geven, gras besproeien en bijzaaien zijn allemaal verleden tijd. U legt eenmaal het kunstgras tapijt erin en u heeft er jarenlang plezier aan.

Naast onderhoudsarm is grastapijt ook heel veelzijdig. Voor elk project, situatie of gelegenheid vindt u bij Kunstgrasnet het perfecte grastapijt. Die veelzijdigheid van kunstgras tapijt zorgt ervoor dat het niet alleen geschikt is om in uw tuin te leggen, maar ook bijvoorbeeld op uw balkondakterras of zelfs op een sportveld. Of wat dacht u van het gebruik van kunstgras tapijt bij evenementen en beurzen? Bij Kunstgrasnet vindt u alle soorten kunstgras geschikt voor de meest uiteenlopende doeleinden en bijbehorende kunstgras accessoires.

Hoe leg ik kunstgras tapijt in de tuin?

Het aanleggen van kunstgras tapijt in uw tuin is een klus die u – met de nodige kunstgras leginstructies – zelf goed kunt uitvoeren. Er zijn een aantal zaken waar u rekening mee moet houden als u zelf kunstgras in uw tuin gaat leggen. Om te beginnen is de ondergrond voor kunstgras tapijt dat u gebruikt van groot belang. In een tuin raden wij aan om bestratingszand, rijnzand of brekerzand als ondergrond aan te brengen. Dit zandtype zorgt voor een stabiele ondergrond, verzakt niet en zorgt voor een goede afwatering. Om te voorkomen dat de ondergrond verzakt en er onregelmatigheden ontstaan, kunt u een stabilisatiedoek aanbrengen op de zandlaag.

Is de afvoer van water in uw tuin een probleem? Dan raden wij u aan om onder het kunstgras tapijt drainagematten aan te brengen. Hiermee zorgt u ervoor dat het water dat op het kunstgras tapijt komt, via de gleuven mooi afgevoerd kan worden. Zo voorkomt u dat het water zich in het kunstgras tapijt ophoopt. Wilt u dat uw kinderen veilig en zorgeloos kunnen spelen op uw grastapijt? Dan kunt u kunstgras valdemping als ondergrond gebruiken. Dit zorgt ervoor dat uw kunstgras aangenaam aanvoelt en een dempende werking heeft als uw kind erop valt.

Voor het op maat snijden van de kunstgras rollen kunt u een kunstgrasmes gebruiken. U snijdt hier het grastapijt eenvoudig mee in de gewenste vormen. Om te zorgen dat het kunstgras tapijt goed vast komt te liggen in uw tuin, kunt u best kunstgrashaken gebruiken. Wilt u dit liever niet allemaal zelf uitvoeren? Onze kunstgras specialisten kunnen het in dat geval voor u doen! Met onze kunstgras aanlegservice zorgen wij ervoor dat uw gazon er prachtig strak bij komt te liggen!

Kunstgras tapijt in uw tuin onderhouden en schoonmaken

Voor het onderhouden van kunstgras tapijt heeft u niet heel veel bijzonders nodig. Zoals eerder gezegd is kunstgras tapijt onderhoudsarm. Eventuele bladeren, takken en ander tuinafval kunt u eenvoudig verwijderen met een kunstgras bezem. Zijn er vlekken of plakkerige plekken ontstaan in uw kunstgras tapijt of heeft uw huisdier zijn behoefte erop gedaan? Dan kunt u dit het beste reinigen met water en eventueel een licht sopje.

Kosten voor kunstgras in de tuin

De kosten voor kunstgras in de tuin zijn volledig afhankelijk van het type kunstgras dat u wenst. Onze goedkoopste kunstgras soorten beginnen al bij € 14,95 per vierkante meter. Gaat u liever voor een wat luxere kunstgrassoort, dan zullen de prijzen ook iets stijgen. Bent u er nog niet uit wat voor type kunstgras u wilt? Neem dan eens een kijkje tussen onze kunstgras aanbiedingen?

Vragen over kunstgras voor in de tuin?

Heeft u nog vragen over het kunstgras tapijt voor uw tuin? Twijfelt u bijvoorbeeld welke ondergrond het beste is voor uw kunstgras project? Of weet u niet welk type kunstgras het meest geschikt is voor uw situatie? Contacteer dan gerust onze kunstgras experts! Wij voorzien u graag van advies.